Zdravje > Fitnes
174 ogledov

Kaj naročiti v baru, ko ste na dieti?

hujšanje, dieta, zdrava prehrana, telovadba Žurnal24 main
Če med dieto že morate piti alkohol, namesto koktajlov naročite lahko pivo v steklenici ali pločevinki, da boste imeli nadzor nad zaužitimi kalorijami.

Katero alkoholno pijačo naročiti v baru, če ste na dieti? Nutricionist Karen Ansel svetuje, da se, če želite shujšati, popolnoma izogibate koktajlom.  

"Koktajli so kot misterij med alkoholnimi pijačami. Ne veš, kaj je v njih, in lahko skrivajo veliko kalorij," je za Business Insider dejal Ansel.  

pivo | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Če že pijete alkohol, med tem, ko ste na dieti, Ansel svetuje, da v barih naročite lahko pivo, ki ima manj kalorij, v pločevinki ali steklenici, saj boste tako imeli nadzor nad zaužiti kalorijami.    

Pločevinka oziroma steklenica lahkega piva ima okoli 100 kalorij, medtem ko jih ima običajno koktajl nekajkrat več. Naposled lahko spijete dve lahki pivi in boste še vedno zaužili bistveno manj kalorij, kot če bi popili koktajl.   

Strokovnjak svetuje še, da naročite pijačo, za katero veste, da jo boste pili v zmernih količinah. Pri tem je dobra izbira pivo, saj za razliko od koktajlov daje občutek sitosti.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.