Zdravje > Fitnes
1581 ogledov

Kdaj opazimo prve spremembe

Fitnes Profimedias
Se odločate za obisk fitnesa? Zanimalo nas je, koliko časa z osebnim trenerjem in diete je potrebne, da se opazijo prve spremembe ...

"Vsak, ki prične z fitnes vadbo s pomočjo osebnega trenerja, zelo hitro opazi spremembo na svojem telesu. Pojavi se mišični tonus, nekateri celo prvič začutijo določene mišice. Poleg tega zelo hitro občutijo zmanjšan obseg trupa, po nekaj tednih pa te razlike opazijo tudi drugi," pojasnjuje Tomaž Kucler, vodja ekipe osebnih trenerjev OSEBNITRENERJI.SI. 

Poleg vseh sprememb na telesu, je po njegovih besedah bistveno to, da se osebe, ki vadijo s trenerjem, začnejo počutiti mnogo bolje kot pred tem in zelo hitro dosežejo željene rezultate. "Naše stranke po treh mesecih popolnoma spremenijo svoje telo, seveda pa je razlog zato pravilna prehrana in redni treningi z osebnim trenerjem," pojasnjuje.

Tomaž Kucler | Avtor: OSEBNITRENERJI.SI OSEBNITRENERJI.SI
Če imate probleme s preveliko telesno težo, lahko pomagajo tudi do izgube 25 kilogramov v treh mesecih oziroma do 50 kilogramov v pol leta, "če si to seveda tako močno želite, da spremenite tudi svoje stare življenske navade."

Kje najhitreje opazimo napredek 

"Najhitreje opazimo napredek na delih, ki nas najbolj motijo, seveda pa je potrebna še disciplina pri prehranjevanju in redni treningi z osebnim trenerjem. Naši osebni trenerji vadečim sestavijo strokovno in predvsem pravilno načrtovan program treningov, ki vsebuje vrhunske vaje za tiste dele na telesu, ki jih vsakodnevno najbolj motijo," pravi Kucler.

Po njegovih izkušnjah ni nič težko, če se se nekdo res odloči, da bo redno treniral in se pravilno prehranjevali, še posebej, če se bo fitnes vadbe lotili s pomočjo osebnega trenerja.

"Mlajši moški si večinoma želijo pridobiti in oblikovati prsne mišice in mišice rok, ki jih s pravilno metodo treniranja zelo hitro z rednimi treningi in pravo prehrano lahko pridobijo. Medtem ko starejši moški večinoma poiščejo našo pomoč, ko želijo izgubit odvečno maščobo na območju trebuhu," opisuje.  V kolikor se bodo začeli ukvarjati z fitnes vadbo ter pri tem izločili nepravilnosti pri prehranjevanju bodo po njegovih besedah z lahkoto dosegli željeni rezultate.  

Ženske si po njegovih izkušnjah večinoma želijo preoblikovati mišice spodnjega dela telesa. "Vendar je oblikovanje tega dela najtežje. Zavedati se je potrebno, da je vadba z bremeni s pomočjo vadbe na vdržljivostnih napravah edina pot do lepo oblikovnega, lahko bi rekli športnega spodnjega dela telesa," pravi.  

Za hitrejši napredek

Tomaž Kucler | Avtor: OSEBNITRENERJI.SI OSEBNITRENERJI.SI
"Vsi, ki se odločijo spremeniti svoje telo, si to želijo čimprej. Najraje bi kupili in pojedli čudežno tabletko, ki bi rešila njihove probleme. Žal pa tako ne gre. Brez truda torej rednega treninga in pravilne prehrane ni vidnih rezultatov," pojasnjuje fitnes trener. Čeprav se ljudje poslužujejo različnih komercialnih dopolnil, jim žal ta po njegovih izkušnjah ne pomagajo kaj dosti.

"Prav tako so popularne najrazličnejše naprave, ki vam predvsem jemljo čas, ki bi ga lahko namenili fitnes vadbi in tako dosegli željeni rezultat," je prepričan.  

Nekateri, ki že trenirajo, pa želijo nenormalno hitro doseči nerealne cilje in se poleg treninga za hitrejšo pot do željenega rezultata poslužujejo različnih prepovedanih substanc. "Te so lažja pot do uspeha, a imajo žal preveliko slabih lastnosti za telo posameznika, da bi jih kadarkoli in komurkoli priporočali," pravi in dodaja, da se proti temu borijo in si želijo, da bi ljudje živeli bolj zdravo. 

Ne obupajte

"Vsi, ki si želite spremembe na svojem telesu, nikoli ne obupajte. Poščite si strokovno usposobljeno osebo, ki vam bo podala pravilne nasvete, kako začeti z vadbo, po kakšnem programu trenirati in kako se prehranjevati," pravi Kucler.

Svetuje, da poiščete izkušenega strokovnjaka in ga preverite, če je usposobljen ter licenciran, "kajti le tako mu boste  lahko popolnoma zaupali, da vas popelje do vaših ciljev na zdrav način, brez stradanja in nekontroliranih treningov." 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.