Zdravje > Fitnes
126 ogledov

Na fitnes v visokih petah

Telovadile so v visokih petah Youtube
Takšen je bil prvi fitnes studio.

Vadba v fitnesu je ena najbolj razširjenih športnih aktivnosti v današnjem času. Sicer beseda fitnes izvira iz angleškega izraza "To be fit", kar pomeni biti v dobri fizični kondiciji, biti dobrega zdravja oziroma. "Biti pripravljen".

Fitnes | Avtor: Profimedias Profimedias
Z razvojem družbe in tehnologije se je seveda razvijala tudi vadba. Čeprav se danes predvideva, da se bo fitnes v prihodnosti razvijal v virtualno smer, v bolj samostojno vadbo, bodo imeli fitnes centri, še vedno pomembno mesto. 

Tako so telovadile nekoč

Prvi posnetki telovadnic, predhodnic današnjih modernih fitnes studiev, izvirajo iz leta 1940.

V Združenih državah Amerike so se za razliko o Evrope, kjer je že divjala vojna, lahko prebivalci veliko bolj ukvarjali s svojim videzom. 

Prve fitnes naprave zgledajo nenavadno, kot nekakšne mučilne naprave. Kot je videti na posnetku, so ženske takrat zelo pazile na zunanji zgled, sodobnih špornih oblačil in copat, ki jih poznamo danes, seveda še ni bilo. Tako so bile aktualne kopalke, namesto športnih copat, pa so telovadile kar v visokih petah. Moškim je bil vstop strogo prepovedan. 

Trakovi za vitek pas

Zelo popularni so bili vibrajoči pasovi za oblikovanje telesa. Prve so jih začeli uporabljati plesalke v ameriških plesnih studiih, v tridesetih letih prejšnjega stoletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.