Zdravje > Intima
16730 ogledov

Da bi hude bolečine minile, mora svojega fanta prositi za skok med rjuhe

Izpoved ženske, ki trpi za motnjo trajnega nenehnega vzburjenja.

Amanda McLaughlin je nenehno vzburjena, kot pravi, je ves čas na robu orgazma, občutek pa nikoli ne mine: "Ne mislite si, da mi je zaradi tega lepo. Bi si želeli biti ves čas hudobni in to 24 ur na dan?" je v dokumentarcu na britanski televiziji BBC dejala 23- letnica. 

Američanki so leta 2013 diagnosticirali motnjo trajnega seksualnega vzburjenja. Gre za redko motnjo, ki jo spremljajo številne telesne in psihološke težave - od hudih bolečin do depresije in pogostih napadov panike.

Da je nekaj narobe, je Amanda ugotovila pri 13-tih. Kot je zaupala v oddaji, je v tem času pogosto masturbirala, veliko več, kot naj bi veljajo za običajnega najstnika.

Starši so sprva mislili, da je njihova hčerka zasvojena s seksom. Kot navaja The Independent, njena mama danes še kako obžaluje, da jo je takrat zmerjala z nimfomanko. 

Mladenka pravi, da bi bilo veliko bolje zanjo, če nikoli več ne bi doživela orgazma. Zaradi motnje namreč ne more sama iz stanovanja in se nasploh na veliko izogiba stikom z ljudmi. 

Na srečo je lani spoznala fanta, mladi par pa že živi skupaj. Čeprav ji motnja povzroča veliko bolečin, svojega fanta ne more ves čas prositi za seks, saj ji to povzroča občutek, da je nezaželena. Pa tudi njen dragi si verjetno ne želi seksa na ukaz, temveč nekaj posebnega in lepega, je dodala. 

Amanda danes zaužije po 30 tablet na dan, kar ji pomaga pri lajšanu bolečin. Pri težavah si pomaga tudi izmeničnim sedenjem na hladnih in toplih oblogah.

"Ne vemo, kaj točno povzroča motnjo," je dejala Priyanka Gupta, profesorica nevrologije na univerzi v Michiganu. Amanda ob tem dodaja, da bi storila vse, da bi lahko vozila avto: "V prihodnosti bi radi imeli otroke," je še dodala.

Kljub dejstvu, da se ta spolna motnja kaže na takšen način, ljudje, ki trpijo za njo, pri seksu ne doživijo končnega užitka.

Motnjo so leta 2001, od takrat je tudi priznana, poimenovali v sindrom. Ker sindrom vodi v resnejšo bolezen, so jo pozneje preimenovali v motnjo trajnega seksualnega vzburjenja. Pogostejša je pri ženskah.

Tisti redki, ki trpijo zaradi te motnje imajo ves čas občutek, kot da so na robu orgazma. Ker se to ne zgodi, zelo trpijo, saj ob tem čutijo močno bolečino. Ženske, ki trpijo za motnjo, se morajo izogibati sprožilcem, kot sta vožnja z avtomobilov ali vstavljanje tamponov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice