Zdravje > Intima
362 ogledov

Evolucija: Zato ženske privlačijo dolge okončine

In kako dolge morajo biti?

Vsake oči imajo svojega malarja, pravi rek, a študija Royal Society Open Science je ugotovila, da ženske pri moških privlačijo dolge okončine, kar naj bi imelo predvsem evolucijsko razlago.  

Raziskovali so vprašali več kot tisoč žensk o različnih postavah nasprotnega spola in rezultati so bili precej enoznačni. Ženske imajo raje moške z dolgimi nogami - natančneje te morajo meriti točno polovico dolžine posameznika.  

Razlog za preferiranje dolgih okončin naj bi se skrival v evoluciji. Ženske izbirajo zdrave moške in iz te evolucijske perspektive je to posameznik, ki kaže sposobnosti preživetja in razmnoževanja v svojem okolju. Znak tega pa da so tudi dolge noge, saj da ženskam ponujajo več zaščite. 

V nasprotju s tem pa so kratke noge povezane z boleznimi, kot je sladkorna bolezen tipa 2, koronarna srčna bolezen, visok krvi tlak in celo demenca. To naj bi veljalo tudi za kratke roke, kar naj bi bilo povezano tudi s podhranjenostjo in nižjim socialno-ekonomskim statusom. Podobno kot dolge okončine, a v manjši meri, ženske privlačijo tudi komolci in kolena, ki se nahajajo točno na sredini rok oziroma nog. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.