Zdravje > Intima
458 ogledov

Moški in ženske varajo iz različnih razlogov

varanje Profimedias
Razlog, zaradi katerega ljudje varajo, bi lahko bil povezan tudi s spolom, je pokazala anketa Superdrug Online Doctor, v kateri je sodelovalo več kot 2.000 Američanov in Evropejcev.

Rezultati raziskave so pokazali, da so najpogostejši razlogi za varanje pri obeh spolih razlikujejo.

Največ žensk, tako v ZDA kot v Evropi, je kot najpogostejši razlog za varanje izpostavilo, občutek, da jim partner ne namenja več dovolj pozornosti. Drugi najpogostejši odgovori pa so bili, da jim je bila oseba, s katero so prevarale partnerja, v oporo, izpostavile pa so tudi dvome o nadaljevanju razmerja.

Moški imajo manj samonadzora

Moški pa so kot vzrok varanja največkrat navedli dejstvo, da je bila oseba, s katero so varali, privlačna. Drugi najpogostejši vzroki so bili pomanjkanje spolnih odnosov in da jim je bila oseba, s katero so varali, v oporo.

Moški vzroki so naposled bolj povezani s fizičnim vidikom varanja, medtem ko so ženske v večji meri izpostavile čustveni vidik varanja. Moški tudi pogosteje varajo, kadar jih druge osebe osvajajo, na podlagi česar avtorji raziskave sklepajo, da imajo manj samonadzora kot ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.