Zdravje > Intima
133 ogledov

Pet lepotnih nasvetov, ki vas bodo naredili bolj privlačne

Ženska Profimedias
Ustvarite kontrast med očmi in kožo, vaše oči naj izgledajo večje, uporabite rdečo šminko, poudarite svoje trepalnice in porjavite ten kože.

Ličila imajo moč, da spremenijo videz in povečajo žensko samozavest. Po mnenju strokovnjakov so naslednji lepotni triki tisti, ki v trenutku okrepijo vašo privlačnost.

1. Ustvarite kontrast med očmi in kožo

Izrazit kontrast med predelom okoli oči in kožo je simbol lepote, menijo strokovnjaki v reviji Psychology Today.

2. Vaš oči naj izgledajo večje

Profesor Kang Li z Univerze v Torontu je ugotovil, da ljudje ženske z velikimi očmi prepoznavajo kot bolj privlačne. To je pripisal dejstvu, da velike oči pripomorejo k temu, da ženske izgledajo mlajše.

Ženska | Avtor: Profimedias Profimedias
3. Uporabite rdečo šminko

Rdečo barvo povezujemo s toplino, pozitivno energijo in motivacijo, pravijo psihologi. Nekatere študije so pokazale, da rdeča barva vznemirja naša čustva in sproža občutke, povezane z močjo in ambicijami. 

4. Poudarite svoje trepalnice

Ugotovljeno je bilo, da ljudje bele oči dojemamo kot bolj mikavne. Belino svojih oči lahko poudarite tako, da vašim trepalnicam naneste dodatne sloje temne maskare. 

5. Porjavite ten kože

Raziskava iz leta 2010, objavljena v znanstveni reviji Dermatologic Surgery, je pokazala, da tako moški kot ženske zagorele posameznike dojemajo kot bolj privlačne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.