Zdravje > Intima
15981 ogledov

Pozor, odsvetujejo britje tam spodaj!

Nova raziskava ugotavlja presenetljivo veliko poškodb, ki jih povzročimo z depilacijo tam spodaj.

Če je poraščenost pri moških vse manj sprejemljiva, so pri ženskah dlačice na določenih delih telesa tako rekoč tabu, tudi kar se intimnih predelov telesa tiče. 

Visok odstotek poškodb

Nova raziskava ugotovlja presenetljivo veliko poškodb, ki jih povzročimo z depilacijo tam spodaj. Strokovnjaki Univerze v Kalifornjij so rakrili, da odstranjevanje sramnih dlak poveča tveganje za spolno prenosljive bolezni, pri čemer se še mnogi poškodujejo, bodisi s škarjami, britvico ali z depilacijo s pomočjo voska. Zaradi tega se pojavijo izpuščaji, opekline - posledica depilacije so tudi vraščene dlake. 

 | Avtor: Profiemdia Profiemdia

Zaradi tega celo k zdravniku

Raziskovalci so še ugotovili, da zaradi posledic depilacije kar 1,5 odstoka žensk poišče zdravniško pomoč. Benjamin Brever, urolog na Univerzi v Kaliforniji San Francisu je v raziskavi ugotovil je, da je tri odstotke odraslih, ki so prišli na urgenco tamkajšnjega univerzitetnega centra, potrebovalo pomoč prav zaradi tovrstnih poškodb. 

Po raziskavi, katere namen je bila določitev najvarnejšega načina odstranjevanja dlak, je naprej izpadla britvica. 60 odstotkov vseh poškodb je namreč povzročilo britje. Sicer so zaradi depilacije v različnih salonih ljudje še dodatno izpostavljeni okužbam, vključno s spolno prenosljivimi boleznimi. 

Strokovnjaki opozarjajo, da ne morejo dati odgovora, katera metoda odstranjevanja dlak je najbolj varna. Če Brever odsvetuje depilacijo tam spodaj, po drugi strani ve, da se ženske temu ne bodo odrekle. Njegov nasvet je zato čim manj britja okoli intimnih predelov. 

Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 14:05 27.avgust 2017.

    Ženske, ki je pokosila svoj intimni grmiček, se ne bi nikoli dotaknil. Če to naredi moški pa itak zgleda kot neki veliki dojenček. Nagnusno...