Zdravje > Intima
3613 ogledov

S tem boste zadišali ženskam

Moški uporablja mobilni telefon na plaži Profimedias
Jejte to hrano in ženskam boste bolj dišali ...

Že večkrat smo pisali o tem, da nos in vonj vplivata na številne naše odločitve, čeprav se tega ne zavedamo. Z nosom si tako pomagamo tudi pri iskanju partnerja, številne raziskave so že dokazale, da igra vonj pomembno vlogo pri sami reprodukciji.

Veliko zelenjave in sadja 

Nedavna raziskava objavljena v Evolution and Human Behavior pa je ugotavljala, kateri moški vonj ženske najbolj privlači. Strokovnjaki in psihologi s Macquarie University iz Sydneya so dokazali, da ženske bolj privlači vonj moških, ki se pogosto prehranjujejo z živili bogatimi s karotenoidi.

Karotenoidi so močno obarvani rastlinski pigmenti z antioksidativnim delovanjem. V živilih prevladujejo alfa in beta karoten, lutein, zeaksantin, likopen. V korenju je denimo največ alfa in beta karotena, rdeča paprika vsebuje denimo likopen, ki ji daje intenzivno rdečo barvo ...

Moški, ki jedo veliko sadja in zelenjave, ter le zmerne količine maščob in beljakovin, so bili z vidika vonja bolje ocenjeni v primerjavi s tistimi, ki jedo veliko hidratov. Ženske so v raziskavi ocenjevale vonj potu moških prostovoljcev. 

Večerja Hrana Zdravje Hrana, ki ubija spolno slo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice