Zdravje > Intima
12889 ogledov

Šest stvari, ki škodijo vašemu korenjaku

Dolžina penis hlače iStockphoto Žurnal24 main
Vaš korenjak in njegovo nemoteno delovanje sta sestavni del vaše moškosti ...

Zato je pomembno, da skrbite za njegovo zdravje. Če vaš življenjski slog vključuje naslednje nezdrave razvade, je čas, da ukrepate, preden bo lahko prepozno.

1. Premalo telesne aktivnosti

Moški, ki so telesno aktivni, imajo boljšo erektilno in spolno funkcijo, je po poročanju portala Mensfitness pokazala raziskava Medicinskega centra Cedars-Sinai.

penis Najnovejša raziskava Zdravje Ukrivljen penis: Bolezen, o kateri se premalo govori, lahko povzroči različne oblike raka

2. Kajenje

Osemtedenska raziskava, objavljena v znanstveni reviji British Journal of Urology, v kateri je sodelovalo 65 kadilcev je pokazala, da prenehanje kajenja pozitivno vpliva na kakovost erekcije. V raziskavi je petina sodelujočih priznala, da ima erektilno disfunkcijo. Na koncu je 75 odstotkov sodelujočih, ki so opustili kajenje, imelo boljšo in čvrstejšo erekcijo in doseglo maksimalno spolno vzburjenje.

3. Premalo seksa

Gre za začarani krog. Več kot seksate, manj verjetno je, da boste imeli težave z erektilno disfunkcijo in obratno, je pokazala raziskava, ki je bila leta 2008 objavljena v The American Journal of Medicine.

4. Kratke noči

Pomanjkanje spanja naslednji dan vodi v nižjo raven spolne sle in manjšo možnost razmnoževanja, saj kratek spanec negativno vpliva tudi na kakovost sperme, je ugotovila študija Univerze v Michiganu.

5. Pomanjkanje kave

Raziskovalci z Univerze v Texasu so ugotovili, da je imelo 42 odstotkov moških, ki so vsak dan spili dve do tri skodelici kave manj možnosti za težave z erektilno disfunkcijo. Kofein naj bi, tako strokovnjaki, pomagal sporočati arterije in gladko mišico v penisu, kar pomaga povečati pretok krvi.

6. Slaba ustna higiena

Študija, objavljena v Journal of Periodontology, je pokazala, da so bolezni dlesni sedemkrat bolj pogoste pri moških z erektilno disfunkcijo. Bakterije v zobovju lahko potujejo po telesu in povzročijo vnetje oziroma poškodujejo krvne žile v penisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice