Zdravje > Intima
2771 ogledov

Tako pogosto bi morali imeti spolne odnose glede na svojo starost

spolnost, intima, par Profimedia
Strokovnjakinja za kitajsko medicino pravi, da je redna spolnost bistvenega pomena za dobro zdravje in da orgazmi preprečujejo bolezni.

“Ali ste vedeli, da v tradicionalni kitajski medicini nezadostna količina seksa velja za vzrok bolezni?” je strokovnjakinja za kitajsko medicino Nina Cheng na TikToku vprašala svojih 286.000 sledilcev in razčlenila ‘poredne’ številke pri čemer je citirala 2.000 let star tekst Su Nu Jing, ki opisuje taoistične spolne navade in zdravstvene previdnostne ukrepe.

Glede na Su Nu Jing naj bi imeli spolne odnose:

  • V 20ih letih življenja vsake štiri dni.
  • V 30ih letih življenja vsakih osem dni.
  • V 40ih letih življenja vsakih 16 dni.
  • V 50ih letih življenja vsakih 21 dni.
  • V 60 letih življenja enkrat mesečno.

Pogosta ejakulacija ključna za zmanjševanje raka na prostati

Vendar nekateri strokovnjaki opozarjajo, da bi morali zavoljo zdravstvenih koristi orgazem doživeti večkrat kot navaja starodavni tekst: denimo, raziskave na Univerzi Harvard so pokazale, da je pogosta ejakulacija za moške ključna pri preprečevanju raka na prostati. Optimalno število ejakulacij je 21 na mesec ali več kot petkrat na teden, poudarjajo raziskovalci.

Po podatkih raziskave, v kateri je sodelovalo skoraj 32.000 moških, lahko visoka stopnja spolne aktivnosti zmanjša tveganje za nastanek raka na prostati za 33 odstotkov.  

Podobno pa je o vplivu življenjskega sloga in spolnosti na zmanjšanje tveganja za raka na prostati za Med.Over.Net povedal že urolog dr. Simon Hawlina, dr. med., iz UKC Ljubljana: “Zdravniki svetujemo zdravo življenje z veliko gibanja, uravnoteženo prehrano, ki vsebuje malo živalskih maščob, veliko sadja in zelenjave, manj stresno življenje, znižanje prekomerne telesne teže in vsaj trikrat na teden spolno aktivnost.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Pierre 13:56 29.februar 2024.

    Najbolje vsak dan, sam da hoče!!!!