Zdravje > Intima
2952 ogledov

Živila, ki teptajo libido

seks Žurnal24 main
Čili, ostrige, kaviar, vanilija, suši ... Vsi smo že slišali za afrodiziake, ki naj bi povečali spolno slo. Kaj pa stvari, ki jo zmanjšujejo?

Zaenkrat ni nobenih znanstvenih dokazov, da afrodiziaki res delujejo in odpravljajo spolne težave. Je pa veliko dokazov, da nekatera hrana in zdravila zmanjšujejo spolno slo. 

Antidepresivi in antibiotiki

Med zdravili je velika paleta takih, ki lahko zmanjšajo vašo posteljno dejavnost. Najpogosteje med ta zdravila štejemo antidepresive, zdravila za krvni tlak, antibiotike, diuretike in nekatera protivnetna zdravila.

Sicer pa velja, da je libido povezan tudi z zdravjem. Ljudje z zmanjšano prožnostjo žil imajo višji krvni tlak in zmanjšan dotok krvi. Tako se zmanjša pretok krvi v genitalije, kar zmanjša občutljivot in dovzetnost za dražljaje. Zato velja vsa hrana, ki vodi do arterioskleroze za možnega krivca za manjšo spolno slo. Sem štejemo živalske maščobe, sladkarije, ocvrto hrano, predeleano hrano in na sploh vsa nezdrava živila. 

Alkohol sicer spodbuja željo po spolnem odnosu, a po drugi strani zmanjšuje zmožnost zanj. En kozarček vina spolnemu odnosu ne bo škodil, pretiravanje z alkoholom pa ima lahko za posledico veliko razočaranje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.