Zdravje
23 ogledov

Na koncu uporabite hladen zrak

Sušenje las Profimedias
Način sušenja las je zelo pomemben, saj je od tega odvisen naš videz in tudi samo zdravje lasišča ter las.

Sušenje uničuje lase, zato se potrudimo, da jih sušimo čim manj in jih med sušenjem ne izpostavljamo visokim temperaturam. Ko lase operemo, jih osušimo z brisačo, nato pa jih za nekaj časa ovijemo v novo suho brisačo, da se vanjo vpije čim več vode.

Uporabljajte nastavek za sušilec in pazite, da temperature ne bodo previsoke. Razdalja med lasmi in sušilcem naj bo vedno vsaj dvajset centimetrov.

Najbolj ranljivi, ko so mokri

Ker so naši lasje najbolj ranljivi tedaj, ko so mokri, jih po pranju nikoli ne češemo. Z razčesavanjem počakamo, dokler ne bodo suhi. Če si s kartačo pomagamo med samim sušenjem las, to delamo nežno in počasi.

Če med sušenjem nežno češete lase, uporabljajte krtačo, ki se pod toploto sušilca ne pregreje. Zelo vroča krtača bo poškodovala lase. Nikar ne izberite kovinske krtače.

Če si s sušenjem hkrati oblikujemo pričesko, svoje lase sušimo čop za čopom. Lase si razdelimo po pramenih in jih potrpežljivo sušimo od zgoraj navzdol. Čisto na koncu uporabimo še hladno pihanje, da bodo lasje bolj elastični.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.