Zdravje
14813 ogledov

Na onkološkem inštitutu napačnemu pacientu odstranili želodec

Onkološki inštitut
1/2
Saša Despot
Na Onkološkem inštitutu so zaradi raka želodca januarja operirali pacienta, želodec so mu odstranili. A raka sploh ni imel, po neuradnih informacijah poroča N1.

Moškega naj bi poklicali nekaj tednov po operaciji in mu povedali, da je prišlo do napake in da raka v resnici sploh ni imel. Zunanji izvajalec, ki opravlja diagnostiko, naj bi zamenjal vzorca tkiv dveh pacientov.

Vabilo na skupno izjavo Medicinskega centra Barsos, Inštituta za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in Onkološkega inštituta Ljubljana "glede dogodka, ki vključuje zamenjavo tkivnih vzorcev dveh pacientov", ki bo ob treh popoldan, je poslal Medicinski center Barsos.

Izjave bodo podali direktorica Medicinskega centra Barsos Urša Murn, predstojnik Inštituta za patologijo prof. dr. Jože Pižem, dr. med., strokovna direktorica Onkološkega inštituta izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med., in predstojnik sektorja operativnih dejavnosti na Onkološkem inštitutu Ljubljana doc. dr. Gašper Pilko, dr. med.

dezurn@styria-media.si

Komentarjev 52
  • Pierre 15:06 16.februar 2024.

    Kako je živel nekaj tednov po operaciji brez želodca??? Ko je kirurg odprl trebuh, KAKO DA NI videl da je želodec zdrav??? Kje jebenti mi živimo???

  • optimist11 14:08 16.februar 2024.

    Pa to stalno pravim. Kako bo zdravnik zdravil , če ne bo dobil točnih podatkov iz laboratorija. In v laboratoriju delajo Mag., dok., in ti bi naj zaslužili 5x manj kot oni. Zato je potrebno celovito gledat na urejanje plač ...prikaži več v JU in celotnem zdravstvu..

  • Avatar Garancija
    Garancija 13:54 16.februar 2024.

    No pa še en vic.Pride pacijent zaradi bolezni amputirat nogo.Pa pride na vizito zdravnik in pravi:imam eno slabo novico in eno dobro.Slaba je ta,da smo vam odrezali tazdravo nogo,dobra pa je,da se vam bolana sedaj zdravi

Sorodne novice