Zdravje > Otrok
884 ogledov

Brezplačno, a kljub temu kvalitetno preživljanje prostega časa

Družina Saša Despot
Ni nujno, da za zabaven dan porabite sploh kaj denarja.

Pomlad je potrkala na vrata in nas med velikonočnimi prazniki razveselila s toplimi temperaturami. Z družino preživite čas na prostem in se zabavajte, kot so se ljudje zabavali nekoč. No, tudi če je dež, se lahko imate prav tako zelo lepo.

Nazaj k naravi

Odpravite se na bližnji grič, hrib ali planino. Z družino obiščite katero od mnogih vzpetin, ki jih Slovenija ponuja in se naužijte svežega zraka. Če ste iz Ljubljane ali okolice, se lahko povzpnete na znamenito in izjemno priljubljeno Šmarno goro. Lahko obiščete vrhniško Planino, kjer imajo tudi razgledni stolp, od koder se vidi vse od morja do Triglava. Slovenija resnično ponuja široko izbiro različnih hribov, na katere se lahko vzpnete. Lahko si celo postavite izziv in vsak dan obiščete enega. Ko boste dobili dovolj kondicije, pa obiščite še višje ležeče kraje.

Če nad 'hribolazenjem' niste pretirano navdušeni, se lahko odpravite v bližino vode. Tudi tu je v naši mali državi kar nekaj izbire. Lahko obiščete podpeško Jezero, lahko se odpeljete do vedno priljubljenega Portoroža ali na sladoled na Rakitno. Lahko obiščete izvir Ljubljanice na Vrhniki ali pa se (v poletnih mesecih) 'namočite' v Starem mlinu pri Vrhniki. Obiščete lahko višje ležeča Lovrenška jezera ali celo Triglavska jezera. Velenjsko jezero je iz leta v leto vedno bolj priljubljena kopališka točka, tradicionalistom pa bo najbolj všeč Bled. Tiste, ki so navdušeni nad nadaljevanko Reka Ljubezni, pa bo navdušil izvir reke Krke.

Namig: Kamorkoli se odpravite, s seboj vzemite odejo, vodo in prigrizke. Otroci bodo več kot navdušeni, če bodo lahko sendvič pojedli nekje v naravi in potem odspali nekaj minut pred odhodom domov.

Druženje ob dežju prežene slabo voljo stran

In ko je zunaj slabo vreme? Nič zato! Tudi doma je lahko več kot zabavno.

Človek ne jezi se | Avtor: O. A. O. A.
Če imate majhne otroke in ne veste več, kako bi jih animirali, najdite nekaj odej in s pomočjo mize in stolov zgradite pravi mali bunker v stanovanju. Spodaj namestite namizno lučko, otrokom pa dovolite, da tam berejo, rišejo, se igrajo, skrivajo ali celo spijo.

Če so otroci malo večji, so zelo priročne različne družabne igre. Človek ne jezi se bo nekoga od vas zagotovo razjezila, monopoli bo razkril, kdo med vami je najbolj taktičen, karte pa, kdo je najbolj preračunljiv. Lahko se med igranjem tudi učite. Igrajte se abecedo (igra, kjer na eno črko ugibaš ime, priimek, žival, rastlino …) ali pa vislice. Logične igre, ki imajo časovno omejitev, so odlične za popestritev deževnega večera.

Vse družabne igre so seveda primerne tako za mlade kot za stare in so vedno zelo zabavne. Ko je igranja enkrat dovolj, skupaj pripravite zabavne prigrizke in se udobno namestite na kavč. Vsak naj na svoj listek napiše film, ki bi si ga rad ogledal in žrebajte.

kuhanje, otrok, otroci Zdravje Preprosti recepti, pri katerih vam lahko pomaga vaš malček
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.