Zdravje > Otrok
102 ogledov

Kolar Celarčeva: Vodstvo ni ustrezno reševalo problema otroške kardiologije

Milojka Kolar Celarc Saša Despot
Ministrica ocenjuje, da je vodstvo v javnost po nepotrebnem vneslo negotovost in nezaupanje v delovanje kliničnega centra.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc tudi po torkovi odločitvi sveta UKC Ljubljana, da ne bo odločal o odgovornosti vodstva UKC za stanje v programu otroške kardiologije, ocenjuje, da vodstvo UKC ni ustrezno reševalo tega problema, s svojim ravnanjem pa je v javnost po nepotrebnem vneslo negotovost in nezaupanje v delovanje UKC.

V UKC Ljubljana so se za omejitev obiskov odločili zaradi omilitve neprimerne te Svet UKC Ljubljana Slovenija Svet UKCLJ ne bo odločal o odgovornosti vodstva za stanje na otroški karidologiji

"Naša prioriteta je, da poskrbimo za bolnike, zato je bil ustanovljen projektni svet, ki ga vodi mednarodno priznani kirurg Igor Gregorič. Verjamem, da je to pravi način, da se razreši ta problematika v dobro bolnikov," je dejala Kolar Celarčeva v izjavi medijem.

Predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tomaž Glažar je namreč sinoči v torek po seji sveta sporočil, da svet UKC Ljubljana ne bo odločal o odgovornosti vodstva UKC za stanje na programu otroške kardiologije. Kot je pojasnil, je strokovni svet UKC podprl strokovno direktorico Marijo Pfeifer. Tako so ugotovili, da se program otroške kardiologije pravilno strokovno odvija.

Škode kliničnemu centru zaradi izjav Pfeiferjeve v javnosti o napačnih diagnozah otrok pa niso mogli dokazati, zato ne morejo odločati o razrešitvi. Se je pa svet zavoda strinjal, da komuniciranje v tej zgodbi večkrat ni bilo ustrezno, kritike pa da so letele predvsem na Pfeiferjevo.

Kolar Celarčeva je sicer v preteklosti že pozvala vodstvo UKC k odstopu zaradi stanja na področju otroške kardiologije po tistem, ko so v javnost prišli podatki (tudi s strani vodstva UKC) o domnevnih nepravilnih zdravljenjih in napačnih diagnozah otrok v tem programu. A se ne generalni direktor Andraž Kopač ne Pfeiferjeva niso odločila za odstop.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:48 06.oktober 2017.

    Skrivnostni nasmešek ministrice vse bolj spominja na obrazno mimiko doktorja ,ki je izvedel provokacijo v LJ UKC !