Zdravje > Otrok
2571 ogledov

Rešili so se zadnji hip, hudo bolnega Oskarja reševali s helikopterjem

1/6
V Društvu Viljem Julijan prosijo za pomoč za družino 6-mesečnega Oskarja, ki ima hudo redko bolezen in so v poplavah izgubili hišo in celotno kmetijo, ki je bila vir njihovega preživetja.

 | Avtor:
Komaj šestmesečni fantek Oskar iz okolice Ljubnega pri Savinji se je rodil s hudo redko boleznijo prebavil, zaradi katere je prestal že tri operacije. "Imava tri majhne otroke, Oskar je najin najmlajši in zaradi svojega težkega zdravstvenega stanja za preživetje potrebuje črpalko za umetno hrano, na katero mora biti priklopljen osemnajst ur na dan," pove mamica Urška.  

Tri tedne pred tistim usodnim dnem, se je mlada petčlanska družina vselila v novo hišo, ki je danes povsem razdejana. Oskarjeva starša Nejc in Urška Zager sta otroke pred smrtonosnim plazom rešila zadnji hip. Skupaj s starimi starši in bratom so zbežali iz hiše po hribu, pripovedujeta.

Donacijo za Oskarja in njegovo družino lahko prispevate z SMS s ključno besedo VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 6908 898, sklic: SI00 552023 in namen: »Donacija za družino Zager – poplave 2023«

 | Avtor:
Ker mora biti Oskar priklopljen na aparat, preko katerega dobiva umetno hrano, so mu zatem na srečo življenje rešili s helikopterjem, ki ga je pripeljal v bolnico.Ko je mama Urška z Oskarjem prišla nazaj iz bolnice, njihove hiše ni bilo več, od nje so ostale samo ruševine, celotna kmetija pa v popolnem razdejanju in uničena.

"Ko smo naslednje jutro po poplavah prišli do hiše smo samo stali in nemo gledali. Prizor je bil grozljiv, plaz je našo hišo in ostale kmetijske stavbe, ki so sestavljale našo kmetijo, zasul do višine petih metrov in jih povsem uničil. V hišo, ki sva jo za najine otroke ravno uredila v dom, sva bila vseljena samo tri tedne, Urška je v kuhinji le nekajkrat skuhala kosilo. Ko je z Oskarjem prišla nazaj iz bolnice, hiša ni več stala, bila je že porušena," se uničenja z bolečino spominja Nejc.

"Sedaj se lahko zanašamo le še na pomoč ljudi, saj bomo od zavarovalnice dobili zgolj dobrih 10.000 evrov. Zato z Urško z vsem srcem prosiva za pomoč, da lahko najinim otrokom – Oskarju, Saši in Alešu – ponovno zgradiva dom, v katerem bomo lahko živeli," je še povedal Oskarjev oče. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.