Zdravje > Otrok
9886 ogledov

Iz morja prišel s krvavimi nogami: Napadle so ga morske uši

Youtube
Iz morja prišel s krvavimi nogami

Zgodilo se je v Avstraliji, natančneje na plaži v Melbournu, ko se je 16-letnik po igranju nogometa odločil za osvežitev v morju. Ko je prišel na plano, se je zgrozil ob pogledu na popolnoma krvave noge: "Moj prvi pomislek je bil, da sem moral nekje stopiti na skalo," je dejal. "Ampak hitro sem spoznal, da ne more biti to, saj je bila kri enokomerno razporejena po celotnem gležnju in stopalu," je dejal mladenič z imenom Sam Kanizay.

Ker se mu krvavitev ni in ni želela ustaviti, ga je oče odpeljal k zdravniku, kjer sprva nikakor niso mogli ugotoviti za kaj gre. Sicer se je fantu krvavitev ustavila šele po enem dnevu, poročajo avstralski mediji. 

Zgodba je seveda zaokrožila po Facebooku in po svetu sprožila veliko zanimanja, predvsem zato, ker so zdravniki pozneje ugotovili, da so fanta napadle morske uši - nič kaj spodbudna novica za tamkajšnje turistične delavce.

"Tukaj plavam vsak in še nisem videl kaj takega," je dejal reševalec iz Paul Duckett, ki je na plaži zaposlen že 16 let. 

Fanta so napadle morske uši,  ki se sicer prehranjujejo z mrtvimi živalmi. Strokovnjaki so dejali, da je fant verjetno predolgo stal na enem mestu in zmotil uši med prehranjevanjem.  

Morske uši so parazitska bitja, ki se hranijo z različnimi vrstami rib v južnem Tihem oceanu in na Karibih. Zaenkrat ni znano, da bi jedle človeško meso.

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 12:24 08.avgust 2017.

    Js, če se kdaj mal porežem po kaki skalci v morju zgleda krvavo kot da sem si pol noge odrezu. Predvsem zaradi mešanja krvi in slane vode. Drgač je pa tone nevarnosti v morju, ki te znajo pobit..