Zdravje > Prehrana
19 ogledov

Pobrskajte po hladilniku in shrambi

hladilnik, zdrava hrana Žurnal24 main
Dopolnjujte stran Zveze potrošnikov Slovenije, oktobra ponujajo tudi nagrade.

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) vas vabi, da pomagate pri dopolnitvi strani www.veskajjes.si.

"Pobrskajte po svojem hladilniku ali shrambi in na stran veskajjes.si vnesite živilo ali pijačo, ki ga še nimamo v bazi oziroma za katerega še nimamo podatkov o prehranskem profilu, vsebnosti soli, maščob in sladkorja," pravijo v ZPS. Podatkom obvezno prilepite še fotografijo. Vsi, ki boste to storili oktobra, boste sodelovali v nagradni igri. Prva nagrada je bon v vrednosti sto evrov v trgovini Intersport, sledijo pa vrednostni boni za Hervis in naročnina na revijo VIP. 

Preverite živila in pijačo

Na strani veskajjes.si je namreč že veliko živil, kjer lahko preverite, ali so zdrava ali ne. Nekatera živila vas bodo negativno presenetila, saj jih oglašujejo kot zdrava, vsebujejo pa tudi po dvajset, trideset ali štirideset odstotkov sladkorja. Preverite tudi, katera živila vsebujejo preveč soli in maščob. Presenečeni boste tudi nad vsebnostjo sladkorja v nekaterih pijačah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.