Zdravje > Prehrana
20896 ogledov

To je pravi način pitja kave

kava Profimedia
Se držite se teh nasvetov, da se izognete negativnim stranskim učinkom?

Kava ima lahko mnogo dobrodejnih učinkov, a zelo pomembno je, kako jo pijete.

Mnogi začnejo svoj dan s skodelico kave, tekom dneva si jih privoščijo še več. Kofein pomaga pri koncentraciji, telesni zmožnosti in energiji, ima pa tudi nekaj negativnih učinkov. Preverite, koliko kave na dan lahko popijete in kako jo pijemo, da bo čim bolj zdrava.

Njen prvi in zelo pogosti neželeni stranski učinek je zgaga, a ta še zdaleč ni najhujši. Nekatere raziskave so pokazale, da velike količine zaužite kave lahko vodijo tudi do sindroma razdražljivega črevesa.

Poleg tega mnogi kavopivci hkrati popijejo še veliko sladkorja, smetane in različnih okusnih sirupov, ki lahko porušijo ravnotežje bakterij v črevesju. Redno uživanje sladkorja lahko povzroči diabetes ter srčne in avtoimunske bolezni.

Preverite, ali je kavo mogoče piti na neškodljiv način ...

Različne raziskave kažejo, da lahko manjši odmerki kofeina pozitivno učinkujejo na zdravje, če jih uživamo v pravem časovnem razporedu. Bolje je denimo popiti 200 miligramov kofeina (približno dve skodelici), v obdobju šestih ali sedmih urah, kot pa vse skupaj popiti v eni uri.

Preden se lotite nove strategije, imejte v mislih, kako in v kolikšni meri kofein vpliva na vas. Vašo rutino pitja kave boste morali prilagoditi lastnim potrebam, saj ista količina na nekoga močno vpliva, na nekoga drugega sploh ne.

Kava Morda je kriva kava Zdravje Imate težave pri izgubi kilogramov? Morda je kriva kava Kava Zdravje Koliko kave je v resnici preveč?

Odlična jutranja kava

Kakor koli že, ne bojte se jutranje kave. Tudi skodelice tekom dneva so lahko zdravju neškodljive, če jih le ustrezno razporedite in če niso prevelike, svetujejo pri Mind Body Green.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.