Zdravje > Prehrana
4561 ogledov

Trik za hujšanje, ki vam bo celo všeč

hujšanje, dieta, tehtnica Shutterstock
Bi radi shujšali? Pred kosilom ali večerjo si privoščite črno čokolado, svetujejo strokovnjaki.

Če primerjamo mlečno čokolado s črno, ugotovimo, da slednja vsebuje 15 odstotkov manj kalorij. Tisti, ki si raje privoščijo črno čokolado, pa imajo tudi manjšo željo po sladki, slani in mastni hrani.

Britanska raziskava je sedaj dokazala, da se z uživanjem črne čokolade lahko znebimo celo kakšnega kilograma, saj vpliva na to, da se med glavnim obrokom ne prenajedamo.

Preberite še: Dobra novica za ljubitelje čokolade

Da to drži, so sporočili raziskovalci univerze John Moores v Liverpoolu. Raziskava, v kateri so sodelovale ženske od 50 do 65 let, je trajala tri tedne. Tiste, ki so jedle temno čokolado, so se počutile veliko bolje, od tistih, ki se sladkale z enako količino mlečne čokolade. Kot so sporočili z univerze, so slednje zaužile okoli 100 kalorij več na dan.

temna čokolada | Avtor: Profimedias Profimedias
Raziskovalci so ugotovili, da so sodelujoče v raziskavi, ki so v treh tednih raziskave jedle samo črno čokolado, konzumirale kar za 25 odstotkov manj hrane od druge skupine žensk.

Seveda to ne pomeni, da bi samo na tak način nadzirali telesno težo, gre za smernice, oziroma priporočilo tistim, ki se ne morejo odreči čokoladi in si hkrati želijo obdržati vitko linijo, so sporočili raziskovalci. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 19:56 11.julij 2017.

    Samo en trik je pri hujšanju in sicer ta, da NI nobenih trikov. Dovolj gibanja, manj kalorij vnest, kot jih telo porabi, .... So redke izjeme, v ostalih primerih je prežiranje edini razlog.