Zdravje
6013 ogledov

"To ni le zavajajoč, ampak tudi škodljiv oglas"

Zdravniki specialisti opozarjajo.

Iz UKC Ljubljana smo prejeli opozorilo glede zavajajočega oglasa za povrnitev slušne sposobnosti brez operacije ali slušnega aparata. Gre za tako imenovano makromonekularno formulo, ki se vklapa v ušesa in naj bi po štirih tednih sluh popolnoma povrnila.

Brez strokovnih utemeljitev

"Oglas, katerega sliko vam prilagamo, je ne samo zavajajoč za morebitnega potrošnika, pač pa je neposredno škodljiv," so zapisali Zdravniki specialisti Klinike za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo UKC Ljubljana. "Slaboslišne osebe lahko zavede, da opustijo operacijo in/ali nošnjo slušnih aparatov. Vsebina v oglasu ne temelji na strokovnih utemeljitvah oziroma dognanjih medicinske stroke."

UKC: Oglas je za bolnike neposredno škodljiv

V konkretnem primeru ne gre samo za zavajanje, pač pa za neposredno škodljivost oglasa, saj lahko kak bolnik, ki je slaboslišen in nujno potrebuje operacijo, le to zaradi zavedenosti z vsebino oglasa opusti.

Opozorilo Zdravje Zavajanje pri prodaji prehranskega dopolnila
Komentarjev 9
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 22:29 06.februar 2018.

    1. v uho se ničesar ne kapa, če nisi 100% da je bobnič popolnoma cel. 2. skozi sluhovod imaš dostop samo do bobniča in vse kar lahko izboljšaš je to, da se očisti sluhovod. Za to pa ne rabiš neke ...prikaži več drage reči, vzameš v lekarni 3% vodikov peroksid in spucaš sluhovod tako kot je treba - ker se H2O2 lepo zreagira z maslom in ga utekočini in če je bilo kaj zabasano se komot spuca. Poleg tega je H2O2 tudi zunanji antibiotik - ne tega pit!! ker naredi okolje nasičeno s kisikom in s tem klicam neugodno.

  • cogocogo 20:10 06.februar 2018.

    in vidva cepca verjameta takim oglasom ,,res ste nekateri bogi in bebavi ,,,kaj vs e s e ze prodaja in bebav narod kupuje je res noro,,,a goljufi sluzijo na bebcih kot sta vidva ali vama podobni ,,

  • borut08 15:54 06.februar 2018.

    Mafija v belem se boji,da bodo ob zasluzek(korupcija).

Sorodne novice