Zdravje
610 ogledov

Tudi to težavo rešite z dobrim spancem

par, spanje Shutterstock
Pomanjkanje spanca negativno vpliva na celo telo. Med drugim imamo zaradi tega povišan krvni tlak in višje tveganje za infarkt, dogajajo se negativne hormonske spremembe in tako dalje. Nova raziskava ugotavlja še eno področje, ki je močno povezano s samim spancem ...

Z dobrim spancem pridejo bolj zdrave prehranjevalne navade

Več stresa, kot občutimo na delovnem mestu, več nezdrave hrane zaužijemo, je pokazala študija, objavljena v znanstveni reviji Journal of Applied Psychology, v kateri je sodelovalo 235 delavcev s Kitajske.

Občutki in jedilna miza

"Ugotovili smo, da zaposleni, ki imajo stresen delovni dan, prinašajo svoje negativne občutke z delovnega mesta na jedilno mizo. Vendar je še ena ključna ugotovitev pokazala, da spanec pomaga ljudem pri spopadanju z njihovim stresnim prehranjevanjem po službi. Ko so delavci ponoči spali bolje, so naslednji dan jedli bolj zdravo, ko so občutili stres," je dejala soavtorica raziskave Chu-Hsiang (Daisy) Chang Univerze v Illinoisu.

Spanec Raziskava Zdravje Spanje na delovnem mestu poveča produktivnost

"Dober nočni spanec lahko delavce ponovno poživi in napolni, zaradi česar se naslednji dan bolje spoprijemajo s stresom in so manj dovzetni za nezdravo prehranjevanje," je dejala Changova. Ob tem Yihao Liu, soavtor študije z Univerze v Illinoisu, dodaja, da je prehranjevanje, med tem ko smo pod stresom, naravni odziv za lajšanje in uravnavanje negativnih razpoloženj in znak pomanjkanja samonadzora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.