Zdravje
15 ogledov

Z glasbo in Aspirinom nad bolečino

Aspirin Aspirin
Vsakdo občasno občuti bolečino. Je del opozorilnega sistema našega telesa, ki ima tri milijone bolečinskih senzorjev. Opozarja nas, da z našim telesom nekaj ni v redu.

Da bi jo ustavili, kadar udari, milijoni ljudi po vsem svetu uporabljajo Aspirin®. Je učinkovit v boju z bolečino. Eden od načinov blaženja bolečine pa je tudi glasba.

Kako deluje glasba na naše telo

Moč glasbe je tako izjemna, da lahko v osebah izzove čustvene reakcije, kot sta žalost in sreča. V 50. letih 20. stoletja je Robert Monroe, slavni raziskovalec spremenjenih stanj zavesti, med preučevanjem možganske stimulacije odkril, da je mogoče s pomočjo specifičnih vzorcev binauralnih zvokov optimizirati in izboljšati možganske sposobnosti posameznikov*. 

Aspirin | Avtor: Aspirin Aspirin

Kaj so binauralni zvoki?

Vsako uho neodvisno zaznava zvoke, ki povzročajo različne učinke v različnih delih možganov. Informacije, ki jih sprejme uho, nato predelajo možgani. S primerjavo živčnih impulzov, ki jih proizvede uho,  možgani interpretirajo vse vidike zvočnega vala. Med učinke teh zvokov sodijo spremembe v stanjih vznemirjenja in osredotočenosti ter spremembe na ravneh zavesti, ki kot odziv na te frekvence vodijo k večji senzorni integraciji. Rezultat je sproščenosti, zmanjšanje stresa, obvladovanje bolečine in boljše sanje. Rezultati študije iz 2016 so potrdili hipotezo, da se s poslušanjem avdio protokola s TBB zvokom učinkovito zmanjša doživljanje bolečine**

Aspirin | Avtor: Aspirin Aspirin

Reference:
* Llancafil Vicencio, N. (2013). EFECTOS DE LOS INFRASONIDOS EN LA CONDUCTA HUMANA. Licenciado. Universidad Austral de Chile, Facultad de Ciencias de la Ingeniería.

**Zampi DD.  Efficacy of Theta Binaural Beats for the Treatment of Chronic Pain. Altern Ther Health Med.2016;22(1):32-8.

Pred uporabo natančno preberite navodilo ! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.L.SI.COM.06.2017.1776