Zdravje > Življenjski stil
1469 ogledov

9 trikov: Kako lažje nazaj v službo in šolo

Depresija Profimedias
Sodeč po spletni anketi The Bottle, je po dopustih kar 32 odstotkov oseb pod večjim stresom kot pred dopustom. Ista raziskava ugotavlja, da se je več kot petina ljudi še pred dopustom bala, kaj bo, ko pridejo nazaj v službo.

Italijanska endokrinologinja in nutricionistka Serena Missori je za italijansko tiskovno agencijo Anso zaupala devet trikov, kako premagati stres, ki je povezan z vrnitvijo z dopusta.

  1. Missorijeva svetuje, da se zjutraj zmočite s hladno vodo po zapestjih, nato še po obrazu. To vas bo zbudilo in boste lažje premagali zaspanost.
  2. Ko se zbudite, popijte kozarec vode s svežim limoninim sokom. To vam bo dalo pomemben zagon in energijo.
  3. Zdravnica priporoča tudi nekajminutno jutranjo telovadbo. Lahko le v obliki joge, raztezanja ali poskakovanja. Ob glasbi lahko poskakujete tudi z otroki, ki jih boste tako zbudili na prijetnejši način.
  4. Ko začnete dan, si zamislite, kaj bi radi v tem dnevu dosegli in kako bi radi, da se konča. Če imate otroke, jih povprašajte, kakšne igrice bi se radi igrali zvečer pred spanjem. In se jim zvečer res posvetite z omenjeno igro.
  5. V kopalnici ne uporabljajte telefona, saj boste tako prihranili tudi do trideset minut, opozarja Serena Missori.
  6. Za hrano poskrbite že dan prej. Pripravite lahko že vse sestavine za zajtrk, večerja pa naj bo takšna, da jo lahko prihranite tudi za kosilo. Tako ne boste izgubljali časa s pripravo zajtrka in kosila in ne boste hiteli po nepotrebnem.
  7. Pri tem poskrbite tudi za malico, ki jo dajte v torbo večer pred službo.
  8. Če boste začeli dan z dobro voljo, z “dobro jutro” in s prijaznostjo, se bo dan lažje nadaljeval v pozitivni smeri in z reševanjem problemov.
  9. Ne pozabite na dihanje. Ko vstanete iz postelje zelo hitro in se vam mudi, je dihanje zelo hitro in površno. V tem primeru si raje vzemite minutko, stopite k oknu ali na svež zrak ter globoko dihajte. Ob izdihu iztisnite iz prsnega koša čim več zraka.

TZlepota&zdravje04.11.08...umivanje...higiena...milo...Foto: istockphoto | Avtor: TZlepota&zdravje04.11.08...umivanje...higiena...milo...Foto: istockphoto TZlepota&zdravje04.11.08...umivanje...higiena...milo...Foto: istockphoto

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 18:01 29.avgust 2017.

    očitno gre za hud padec ritma, da je tako hudo, ja ubogi prfoksi, res ste v stresu, ampak prosim, da vse negativne energije ne prevalite na uboge učence, dijake, ki so ravno tako pod hudim stresom, sreča da je prvi ...prikaži več dan petek, ko bo bolj tako, tako in tako je prav, naslednije teden pa resno, gassaaaaa ...