Zdravje > Življenjski stil
10204 ogledov

Enostaven trik za izgubo kilogramov

tehtanje, tehtnica Žurnal24 main
Kako tehtanje vpliva na izgubo kilogramov?

Ljudje, ki vsak dan stopijo na tehtnico, so lahko bolj uspešni pri izgubi odvečnih kilogramov, kot tisti, ki se ne tehtajo vsakodnevno, je pokazala raziskava Univerze Drexel in Univerze v Pennsylvanii.

V študiji je sodelovalo skoraj 300 žensk različnih postav, pri katerih so raziskovalci izračunali indeks telesne teže. To so storili na začetku raziskave, na koncu – čez šest mesecev in na to še enkrat, dve leti po prvem merjenju.

Ugotovili so, da so imele posameznice, ki so se tehtale vsak dan, po dveh letih nižji indeks telesne mase, je poročal portal Medicaldaily.

Raziskovalci so sklenili, da vsakodnevno tehtanje pri ljudeh okrepi zavedanje lastne telesne teže in prehranjevalnih navad.

"Redno tehtanje vas lahko motivira, da se poslužujete zdravega prehranjevanja in aktivnega sloga, saj vam ponuja dokaze, da je takšno vedenje učinkovito pri zmanjševanju telesne mase ali preprečevanju pridobivanja kilogramov," je dejala vodja raziskave Meghan Butryn.

Komentarjev 3
  • Avatar gujdek
    gujdek 19:33 30.avgust 2017.

    Sem bil pri svoji kardiologinji. Ob rednih točkah pregleda mi je rekla, da naj stopim na vago, da mi izmeri višino. Stopil sem na vago, ona pa na pručko in me izmerila. Ko je hotela zapisati rezultat meritve je nekaj ...prikaži več rekla v smislu, da ni dobro merila. Vajo sva ponovila in meritev je dala enak rezultat. Rekla je, da ne razume, kako sem lahko dve leti nazaj bil za 2cm nižji. Odvrnil sem ji, da najbrž še rastem (pri 58 letih!). Nato je rekla:"Vidim, ja. Imate 30kg več kot zadnjič..."

  • Avatar Džoser
    Džoser 21:02 27.avgust 2017.

    Takšni so bedasti nasveti še bolj bedastih Američanov,ki mislijo,da vse vedo in da so najboljši .Ja so v pobijanju nedolžnih ljudstev,ki niso hoteli njihove demokracije in nadvlade in zatiranju drugih ljudstev predvsem Afričanov , Azijcev...

  • perhan63 12:43 27.avgust 2017.

    Enostaven trik za izgubo kilogramov...ne greš na vago..