Zdravje > Življenjski stil
571 ogledov

Kaj o vas razkrijejo ti selfiji

Selfiji
Vaše fotografije na instagramu bi lahko razkrile mnogo več, kot si mislite.

Ne glede na to, ali vam je Instagram všeč ali ne, postal je pomemben sestavni del življenja naše generacije. Sodeč po znanstveni in psihološki analizi psihologov s Harvardske univerze, lahko vaše fotografije razkrijejo zelo veliko o vas samih, poroča Sheerluxe.

Če objavljate fotografije z vašo boljšo polovico, ste morda negotovi v razmerje. Ob uporabi napisaov: “Moja punca, moja ljubezen, moj dragi …” pa morda razkrivate posesivnost.

Če objavljate selfije, kjer ste oblečeni tako, da naredite dober vtis, ste najverjetneje samodisciplinirani in uživate v urejenosti. Ob tem strokovnjaki opozarjajo, da delujejo te osebe ponavadi starejše, kot so v resnici.

Obstaja še zelo razširjena skupina fotografij, kjer se ljudje fotografirajo ob telesni dejavnosti. Tisti, ki prek fotografij na Instagramu radi kažejo svoj napredek pri aktivnosti in svojo fizično podobo, so sodeč po raziskavi morda narcisi.

Razkrili celo depresivne uporabnike

Strokovnjaki so se osredotočili tudi na filtre pri fotografijah. Tisti, ki pogosteje uporabijo tip filtra Valencia, so v večini bolj priljubljeni od vrstnikov. Ljudje, ki uporabljajo Inkwell ali črno-bele filter, pa so morda depresivni.

Strokovnjaki s harvardske univerze so imeli s pomočjo Instagrama celo višjo uspešnost pri diagnosticiranju depresije kot zdravniki. Depresivni ljudje namreč objavljajo po njihovih analizah bolj modre, temne ali bolj sive odtenke fotografij kot njihovi vrstniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.