Zdravje > Življenjski stil
5275 ogledov

Prenehala z uporabo deodoranta ...

Deodorant
Na naših straneh imamo veliko receptov za zdravo in naravno kozmetiko, številne tudi preiskusimo.

Tokrat smo se odločili za sodo bikarbono, ki smo jo zamenjali z deodorantom. Soda bikarbona je kemijsko čist natrijev hidrogenkarbonat (NaHCO3), ki je znan tudi po tem, da nevtralizira neprijetne vonjave.

Po dolgih letih uporabe deodoranta je novinarka popolnoma prenehala z njegovo uporabo in namesto tega uporabljala sodo bikarbono. Sodo bikarbono je stresla v majhno posodico, na predel pod pazduho pa jo nanašala s gobico za puder v prahu. Nanesla si jo je po tuširanju in zjutraj pred opravki.

"Neprijetnega vonja ni bilo, soda bikarbona pa je zdržala dlje kot predhodno uporabljeni deodoranti. Pri sodi bikarboni je potenje še vedno prisotno, a je to popolnoma brez vonja," je opisala uporabo sode bikarbone in dodala opažanje, da je zato morda manj primerna za osebe, ki se veliko potijo in jih to moti.

Če je sode preveč, si jo lahko obrišete z brisačo. Na predelu pod pazduho bo ostalo dovolj za popolno učiinkovitost.

Za naravne deodorant obstaja veliko različnih receptov s souporabo sode bikarbone. Lahko ji dodate kokosovo olje, morda tudi nekaj kapljic eteričnega olja. Razredčite pa jo lahko tudi s koruznim škrobom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.