Zdravje > Življenjski stil
24 ogledov

Tudi slepi vidijo svoje cilje

Dobrodelni tek Osebni arhiv Občine Domžale
Konec maja se v Arboretumu Volčji potok lahko udeležite dobrodelnega teka. Zbrana sredstva bodo donirana Zavodu Vidim cilj, katerega ustanovitelj je Alen Kobilica.

Domžalski in Kamniški lionisti so letos znova združili moči pri organizaciji dobrodelnega teka Tečem, da pomagam. Prireditev bo v nedeljo, 31. maja 2015 ob 10. uri v Arboretumu Volčji potok.

Trikilometrsko traso bosta odtekli kategoriji dečkov in deklic, petkilometrsko pa odrasli. Pripravlja se tudi bogat spremljevalni program. Zbrana sredstva se bodo donirala Zavodu Vidim cilj, katerega ustanovitelj je Alen Kobilica.

Redno ukvarjanje s športom

Dobrodelni tek | Avtor: Osebni arhiv Občine Domžale Osebni arhiv Občine Domžale
Center Vidim cilj vzpodbuja slepe, da so telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom. Ime Vidim cilj samozavestno izpodbija predsodek, usmerjen v slepe. "Če slepi ne vidijo v konvencionalnem pomenu besede, še ne pomeni, da ne morejo videti in uresničevati svojih ciljev!" pravijo. Center Vidim cilj vzpodbuja slepe, da so bodisi rekreativno, bodisi profesionalno telesno aktivni in se redno ukvarjajo s športom. Pri tem jim nudi strokovno pomoč pri načrtovanju in izpeljavi treningov, pri snovanju in uresničevanju zastavljenih ciljev ter pri udeležbi na tekmovanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.