Zdravje > Življenjski stil
2310 ogledov

Tudi to prinaša dober spanec

Prehranjevanje med stresom je znak pomanjkanja samonadzora.
Več stresa, kot občutimo na delovnem mestu, več nezdrave hrane zaužijemo, je pokazala študija, objavljena v znanstveni reviji Journal of Applied Psychology, v kateri je sodelovalo 235 delavcev s Kitajske. Zdravnik Peter Bossman priporoča čim več ukvarjanja s športom in druženja ter po Stres Slovenija Kaplja čez rob – stres na delovnem mestu Spanec Raziskava Zdravje Spanje na delovnem mestu poveča produktivnost

"Ugotovili smo, da zaposleni, ki imajo stresen delovni dan, prinašajo svoje negativne občutke z delovnega mesta na jedilno mizo. Vendar je še ena ključna ugotovitev pokazala, da spanec pomaga ljudem pri spopadanju z njihovim stresnim prehranjevanjem po službi. Ko so delavci ponoči spali bolje, so naslednji dan jedli bolj zdravo, ko so občutili stres," je dejala soavtorica raziskave Chu-Hsiang (Daisy) Chang Univerze v Illinoisu.

kosilo služba pisarna delovna miza | Avtor: Shutterstock Shutterstock

"Dober nočni spanec lahko delavce ponovno poživi in napolni, zaradi česar se naslednji dan bolje spoprijemajo s stresom in so manj dovzetni za nezdravo prehranjevanje," je dejala Changova. seks, par, postelja Slovenija Zakaj med spanjem izgubite skoraj liter vlage?

Ob tem Yihao Liu, soavtor študije z Univerze v Illinoisu, dodaja, da je prehranjevanje, med tem ko smo pod stresom, naravni odziv za lajšanje in uravnavanje negativnih razpoloženj in znak pomanjkanja samonadzora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.