Zdravje > Življenjski stil
1761 ogledov

V sosednji državi zaskrbljujoč porast obolelih za sifilisom

Na ravni celotne Evrope narašča tudi število primerov gonoreje.

Spolno prenosljive bolezni so v Italiji v porastu, tako se je na primer število primerov sifilisa od leta 2000 povečalo za 400 odstotkov. Na kongresu bolnišničnih dermatologov so po poročanju italijanske tiskovne agencija Ansa opozorili, da na ravni celotne Evrope narašča tudi število primerov gonoreje.

Bolnišnični dermatologi so na svojem letnem kongresu pozvali k večji uporabi kondomov predvsem med mladimi. V tej kategoriji je po poročanju Anse na primer število primerov bolnikov s hivom stabilno, beležijo pa poskok v številu novih okužb med starejšimi od 50 let.

Na svetu vsak dan za kako spolno prenosljivo boleznijo zboli kar milijon in pol oseb. Po podatkih italijanskega zavoda za zdravje so spolno prenosljive bolezni v naši zahodni sosedi v porastu. Če so še leta 2006 zabeležili 3500 okužb s spolno prenosljivimi boleznimi, so jih leta 2013 že 6500, še navaja Ansa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.