Zdravje > Življenjski stil
13434 ogledov

Zobozdravnik doživel šok, 20-letnik si od rojstva ni umival zob

youtube
Od ranega otroštva nas učijo, da si je treba dvakrat na dan umiti zobe. Kaj se je zgodilo mladeniču, ki je nasvete preslišal celih 20 let?

"V vseh teh letih sem jedel nezdravo hrano, pil gazirane pijače, ob tem pa si nikoli nisem umil zob," je britanskim medijem zaupal 20- letni Jay.

Mladenič je povedal, da ga starši nikoli niso spodbujali k zobni higieni. Strah pred zobozdravnikom je dodal svoje, vendar se je študent v nekem trenutku vendarle odločil, da bo treba nekaj storiti. "Rad bi se ukvarjal s športom, študiral fizioterapijo, vendar se mi s takšnimi zobmi to ne zdi prav," je dejal. 

Dolgoletno zanemarjanje zob je terjalo svoj davek, pogled v ustno votlino šele 20-letnega fanta je šokiral celo vsega hudega vajenega zobozdravnika.

Zdravljenje je trajalo pet mesecev, med tem je moral zobozdravnik mladeniču izpuliti kar enajst zob in jih zamenjali z vsadki. Jay je dobil svoj novi nasmeh in si kupil zobno ščetko. 

 | Avtor: youtube youtube

Zakaj je zdravje zob tako zelo pomembno?

Stanje ustne votline ne vpliva samo na zobe in posledično kakovost življenja z ali brez bolečin, ampak tudi na naše vsesplošno zdravje. Največ za to lahko naredimo že sami, s pravilnim in temeljitim rednim ščetkanjem zob.

umivanje zob Zdravje Na to pozabljate pri ščetkanju zob

Prvi korak je izbira pravih pripomočkov za čiščenje, ki mu dodamo še vestno skrb za pravilno umivanje zob. Naj nam ščetkanje ne postane le še eno rutinsko opravilo, ampak si zanj vzemimo čas, posvetimo mu popolno pozornost in temeljito poščetkajmo vse površine zob, tudi medzobne ploskve.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.