Šport > Nogomet
50 ogledov

Zdravko Mamić zavrača očitke

Mamić Dinamo Zagreb Evropska liga po porazu s Černomorcem Davor Puklavec/Pixsell
Hrvaški minister za notranje zadeve Ranko Ostojić je zatrdil, da je policija pozvala Zdravka Mamića, da se vrne v Zagreb, a prvi mož Dinama trdi, da laže

Po prijateljski tekmi zagrebškega Dinama v Murski Soboti, kjer so modri ugnali makedonski Vardar (4:1), se je Zdravko Mamić še enkrat oglasil pred mikrofoni hrvaških medijev, ki jih je bolj kot tekma na Fazaneriji zanimala odmevna preiskava, v katero je Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) poleg izvršnega predsednika najtrofejnejšega hrvaškega kluba vključil tudi njegovega brata Zorana Mamića, sicer trenerja članskega moštva. 

Mamić vztraja, da ga policija ni pozvala na pogovore v Zagreb, kot je iz hrvaške prestolnice sporočil minister za notranje zadeve Ranko Ostojić

"Direktno sem se pogovarjal s človekom, ki je bil šef ekipe, ki je bila v moji hiši. Evo - poglejte klice na telefonu. Evo - ob 15.25, kot vi trdite, nimam niti enega klica od uradnih oseb niti od (odvetnice Jadranke, op. a.) Slokovićeve, niti od kogarkoli. Ivan Šestak, to je ta Ostojićev delavec, ki me je klical ob 14.52," je hitel razlagati Mamić, ki trdi, da za vsem tem stoji politika, natančneje stranka SDP.

"Poglejte - takšnega resničnostnega šova, ki se ga zdaj gre SDP na čelu s premierjem, se ne bi sramoval nihče na svetu. Samo pomislite, kako bi bilo, če bi se tako organizirali za kakšen gospodarski projekt. Lahko jih je sram zaradi vsega tega. 

"Tega niso počeli niti komunisti v tistih groznih časih, ko je bil Goli otok. Rekel sem že, da je to genocid, ki se vrši nad mano in Dinamom in nad mojo družino, prišel pa bo čas, ko bodo Ostojićem in njemu podobnim sodili za 'pakiranje' lastnemu hrvaškemu narodu, kar zdaj počnejo. 

"Pomislite - ljudje so prišli brez naloga in niso jih pustili v te nepremičnine, jaz pa sem poklical policijo in jim omogočil, da vstopijo! Ostojić me je zelo razočaral, zelo mi je bilo žal, ko je bil bolan. Laže, da me je klical, klicali so me drugi ljudje, ki sem jim omogočil, da so vstopili v moje nepremičnine. V Zagreb prihajam v nedeljo zvečer, nato pa lahko z ano počnejo, kar hočejo!"

Pred nekaj dnevi je Zdravko Mamić še nastopil v športni oddaji, kjer pa je kritikom kar zapel pesem Mitarja Mirića Kovača "Ne može nam niko ništa" (Nihče nam ne more nič).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.