Svet
35 ogledov

Zdravnik na terenu, bolnica umrla

Na PU Zagreb so zatrdili, da je ponoreli Slovenec želel med vožnjo skočiti iz re Žurnal24 main
Hrvatica umrla pred zaprtim zdravstvenim domom v Umagu.

Neka 74-letna Hrvatica je umrla pred vrati zdravstvenega doma v Umagu, ki je bil zaprt, ker je bilo zdravstveno osebje na intervencijah na terenu.

Ravnateljica Zavoda za nujno medicinsko pomoč v Istrski županiji Ksenija Družetić Božić je za časnik Glas Istre dejala, da so bila vrata zdravstvenega doma zaprta, saj sta bili intervencijski ekipi v Novigradu oz. Puli.

Sin preminule Margarite Klaj, Đani Klaj, je sicer za Glas Istre pojasnil, da je bila njegova mama težak srčni bolnik. Potem ko se je njeno zdravstveno stanje v petek zvečer nenadoma močno poslabšalo, se je družina odločila, da pokliče reševalce. Ker so bile vse ekipe zasedene, so 74-letnico sami prepeljali v zdravstveni dom, ki pa je bil zaprt.

 

Na pomoč so jim nato priskočili mlad zdravnik iz turistične ambulante ter dve medicinski sestri iz lokalne ambulante, ki so začeli z oživljanjem. Po 20 minutah se jim je pridružila ena izmed intervencijskih ekip, a je bilo že prepozno, je še dejal Klaj.

Sistemska napaka?

Policijska uprava v Istrski županiji je medtem sporočila, da so preminulo po nalogu občinskega državnega tožilstva iz Pulja prepeljali na oddelek za patologijo, policija pa bo v sodelovanju z državnim tožilstvom nadalje ukrepala.

Tragični dogodek je že odprl številna vprašanja o delovanju zdravstvenega doma v tem mestu na jadranski obali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.