Svet
12 ogledov

Združeni narodi z misijo nad ebolo

Ebola
1/4
EPA
Zaradi izredno nevarnih razmer bodo Združeni narodi v ponedeljek sprožili misijo, ki naj bi zaustavila širjenje ebole.

Varnostni svet Združenih narodov (UN) je sprejel odločitev, da ustanovi misijo, ki bo zagotovila hitre in učinkovite ukrepe za zaustavitev izbruha ebole in preprečiti širjenje virusa. Namen misije, ki bo potekala v Gani, Gvineji, Liberiji in Sierri Leone, je tudi zagotoviti zdravljenje že obolelim. Pri akciji Združenih narodov naj bi sodelovala tudi Svetovna zdravstvena organizacija z regionalnimi organizacijami, civilno družbo in zasebnim sektorjem.

V državah Zahodne Afrike se je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) okužilo že preko 5.000 ljudi, ebola pa je bila usodna za približno 2.500. Da bi zajezila širjenje virusa, se je Sierra Leone odločila tudi za tridnevno karanteno, ki se je začela v petek, tako da je vsem prebivalcem prepovedano zapustiti domove. S karanteno so sicer pred časom poskusili tudi v Liberiji, ko so zaprli eno od sosesk, a je to med prebivalci sprožilo velike nemire.

Komentarjev 2
  • mirko 23:10 20.september 2014.

    Ne, ti nisi depresiven. Ti si psihopat, še malo bolj od onega, ki je policaja ustrelil. Hitro na urgenco, da ti nataknejo prisilni jopič in stisnejo eno duplo dozo pomirjeval, da koga ne fentaš.

  • depresija 18:28 20.september 2014.

    Komplet celo SDS, skupi s tistim pravnomočno obsojenim Gargamelom, dol v Afriko poslat! Jim bojo tako štalo nardil, da bo folk hotu ebolo fasat, sam da bo konc trpljenja..