Slovenija
138 ogledov

Račun za elektriko bo treba plačati na drug TRR

slovenija 15.01.13, elektrika, cenejsa elektrika, kabli, foto: Anze Petkovsek Anže Petkovšek
Jutri se uradno združita Elektro Celje energija in Elektro Gorenjska prodaja, ime novega distributerja elektrike bo ECE.

Novo podjetje bo elektriko prodajalo 200 tisoč gospodinjstvom in 30 tisoč podjetjem in bo drugi največji igralec na trgu. 

Nov TRR za plačilo računov 

"Odjemalci, ki račune poravnavajo prek direktne obremenitve, sprememb ne bodo občutili. Vsi ostali odjemalci bodo po 1. oktobru račune poravnavali na nov transakcijski račun št. SI56 0700 0000 2705 420, odprt pri Gorenjski banki. Prvi račun skupnega podjetja ECE bo izdelan za mesec oktober, odjemalci pa ga bodo prejeli v mesecu novembru,“ pojasnjujejo v združenem podjetju. 

Za odjemalce se kar se njihovih izbranih paketov tiče sicer ne spremeni nič, novo je le to, da bo elektrika po novem stoodstotno iz obnovljivih virov. 

Novi paketu Soča, Sava in Drava

Nova ponudba bo na voljo od jutri dalje. "Novi paketi v ponudbi so Soča, Sava in Drava. V ponudbi ostajata paket z zagotovljeno ceno za določeno obdobje Zakleni cene in paket Toplotne črpalke za vse, ki se ogrevajo s toplotnimi črpalkami. Z izbiro plačila po dejanski porabi, okolju prijaznega načina dostave računa (e-račun) in plačevanja (trajnik) pa si bodo odjemalci lahko še dodatno znižali cene električne energije,“ še pojasnujejo. 

Stari spletni strani ugasneta

Jutri bo na naslovu www.ece.si zaživelo novo spletno mesto, ki bo nadomestilo spletni strani podjetij, v drugi polovici oktobra pa bo tudi spletni portal Moj EGP, prek katerega odjemalci sporočajo stanje števca, spremljao porabo in prejeta plačila, nadomestil portal Moj ECE, v katerega se bodo lahko prijavili z obstoječim uporabniškim imenom in geslom. 

Rudolf Ogrinc, prokurist ECE, Mitja Terče, direktor ECE | Avtor: EGP EGP

Direktor ECE bo zdajšnji direktor Elektro Celje energije Mitja Terče (na fotografiji desno), zdajšnji direktor Elektro Gorenjska prodaje Rudolf Ogrinc (levo) pa bo njegov pomočnik in prokurist novega podjetja, odpuščanja pa ne bo. "Odločila sva se za težjo pot, in sicer da z vsemi sodelavci ustvarimo več, zato odpuščanj ne bo," je na novinarki konferenci sredi septembra pojasnil Ogrinc. Vseh 80 zaposlenih ostaja na delu na isti lokaciji. 

Drugi največji na trgu

Na trgu gospodinjstev bo ECE takoj za Elektro Energijo, na trgu vseh poslovnih odjemalcev drugo za Gen-I. 

Tržni deleži elektrika  | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

V podjetju ECE ima Elektro Celje 75-odstotni delež, Elektro Gorenjska pa 25. 

Agencija za varstvo konkurence sicer presoja, ali je dopustna načrtovana združitev Gen-I in Elektro Energije.

Preverite še: 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.