Šport > Nogomet
25 ogledov

Zeba: "Andraž in Enis sta mi olajšala delo"

Olimpija Ljubljana Žilina Evropska liga kvalifikacije Zeba Trifković Anže Petkovšek
Po zmagi Olimpije nad Žilino (3:1) na Stožicah v 2. predkrogu Evropske lige smo se pogovarjali z dvema veznima nogometašema, ki sta prispevala levji delež k uspehu varovancev Andreja Razdrha - z Zajkom Zebo in Đorđem Iveljo.

Na četrtkovi tekmi proti slovaški Žilini so navijači Olimpije lahko videli podobo svojih ljubljencev, ki jih je najbrž precej razveselila. Predvsem prvi polčas je bil odličen, tudi v drugem pa so domači znali v pravih trenutkih stopiti na plin in si zagotoviti lepo popotnico za povratno tekmo.

Celotna vrsta Olimpije je odigrala solidno, še posebej pa sta se izkazala dva tujca, ki dirigirata vezni liniji Zmajev. Đorđe Ivelja je veliko tekel in z lepim golom v 93. minuti postavil končni izid srečanja, Zajko Zeba pa je asistiral Andražu Šporarju in Enisu Đurkoviću za prva dva gola na dvoboju.

Ivelja: "Odigrali, kot je treba"

Ivelja kljub porazoma proti Mariboru (0:3) in Rudarju iz Velenja (1:2) zatrjuje, da so Ljubljančani že takrat pokazali nekaj dobrega nogometa. Srbski vezist je opozoril na to, da so varovanci Andreja Razdrha dobro igrali že preteklo soboto proti Knapom, le da se takrat ni izšlo v rezultatskem smislu in da proti Žilini ni prišlo do večjih sprememb.

"Ne bi se strinjal, da smo bili danes toliko boljši, kot proti Rudarju. Proti Velenjčanom smo prvi polčas odigrali dobro, a nismo zabili. Proti Žilini pa smo zabili iz prvih dveh pravih strelov in to nam je okrepilo samozavest in nam dalo vetra v hrbet. Tekma se je začela odvijati povsem drugače. Če bi Rudarju hitro dali prvi gol, potem bi bilo najbrž podobno. Ničesar posebnega nismo spremenili v naši igri, v treh dneh se ne da veliko narediti. Izkoristili smo svoje priložnosti, povedli in nato odigrali tako, kot je treba," je začel nogometaš iz Bačke Palanke.

Srb je z lepim strelom v 93. minuti postavil končni izid tekme. "Moj gol bo pomemben le, če bomo napredovali. Bila je 93. minuta in v strel sem res usmeril zadnji atom svoje moči, da sem jo tako zadel ... Hvala Bogu, da je končala v mreži in da gremo na povratno tekmo z dvema goloma prednosti. Hočemo napredovati v ta tretji predkrog," je podoživel zvezdni trenutek.

"Drugi polčas načrtno obramben"

"Strokovni štab nas je res odlično pripravil na tekmo, saj vsi govorite, da smo povsem druga ekipa, kot pred tremi dnevi (smeh, op. a.). A tako je v nogometu, so rezultatski vzponi in padci. Toda vedno moramo držati vsaj približno takšen nivo kot proti Slovakom. V prvem polčasu smo res odigrali dobro, malce nas je zmedel tisti rdeči karton. V drugem pa smo se načrtno malce povlekli v obrambo in skušali držati prednost 2:0 in jih ogrožati v protinapadih. Proti koncu smo sicer dobili gol, a smo se uspeli vrniti. Potrebujemo pa še 90 takšnih minut," je na pomembnost konstantnosti opozoril igralec, ki se je v zadnji sezoni spopadal s poškodbo.

In kako komentira dejstvo, da si je solidno nogometno predstavo sredi prestolnice ogledalo le dobrih 1500 gledalcev? "Pravzaprav sem zares presenečen že nad takšnim obiskom in nad dobrim vzdušjem. Res smo čutili podporo gledalcev, dobro so nas vzpodbujali. Močna podpora s tribun in pomoč okolja so za nas velika stvar in nam pridejo še kako prav," je zaključil Ivelja.

Olimpija Ljubljana Žilina Evropska liga kvalifikacije Šporar Akakpo | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Zeba: "Napadalca sta mi olajšala delo"

Tudi Zeba je v četrtkovem večeru navdušil. V prvem delu je z dvema dobro odmerjenima nizkima podajama našel strelca za prvi in drugi gol Olimpije. "Upam, da bom še boljši. Ko bom malce bolj začutil ekipo, bo še lažje. Zares sem se utrudil, še posebej v drugem polčasu, ko sem moral veliko teči v defenzivi. Sicer pa rad asistiram in upam, da bo v prihodnje tega več. Oba napadalca (Andraž Šporar in Enis Đurković, op. a.) sta res kvalitetna in sta mi olajšala delo," je ostal skromen vezist iz BiH.

"Danes je bila težka tekma. Preprosto zato, ker smo bili v pripravi na srečanje v težki psihološki situaciji. Spraševali smo se, kdaj bomo vendarle dobili kakšno tekmo. Danes smo, hvala Bogu, res odigrali dobro partijo. Predvsem v prvem polčasu, nato nas je malo presekal rdeči karton. Na koncu se je dobro izteklo, je pa ta zmaga pomembna za nadaljni psihični moment moštva, še posebej za nedeljsko gostovanje na Obali," se je proti naslednji prvenstveni preizkušnji proti Luki Koper že obrnil 30-letni nogometaš.

"Drugi polčas tudi za Antonia"

Z malce prenagljeno potezo je stvari zakompliciral Antonio Mlinar Delamea, ki je v končnici prvega polčasa prejel rdeči karton zaradi udarjanja nasprotnika. "Antonia sedaj ni potrebno preveč kritizirati. Toda iz svoje napake se mora kaj naučiti. Res ni bilo potrebe po takšni reakciji, imeli smo dober rezultat. Smo pa drugi polčas odigrali tudi zanj," se je na stran mladega branilca postavil nekdanji član Maribora.

"Mi moramo igrati svojo igro, na svoj način. To je mlada ekipa, ki potrebuje podporo navijačev, ki jo tudi ima, še posebej pa podporo javnosti in medijev. Tako bomo iz tekmo v tekmo boljši. Veliko jih je starih okrog 20 let, sam lahko kaj pripomorem z izkušnjami," je razkril svojo vlogo v ekipi Olimpije in apeliral na navijače Zmajev, naj podprejo mlade Ljubljančane. "Za začetek je 1500 gledalcev lepa številka, v prihodnje pa upam na višjo. Je pa bila podpora res dostojna," je zaključil Zeba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.