Šport > Nogomet
8 ogledov

"Želel sem si umreti"

(Boca Juniors - River Plate) EPA
Navijač Boce Juniors, ki je s solzivcem poškodoval igralce River Plateja, se zdaj boji za varnost družine.

V osmini finala pokala Libertadores sta se merila velika argentinska tekmeca Boca Juniors in River Plate, povratna tekma pa ni bila dokončana, saj so morali štirje nogometaši gostujoče ekipe v bolnišnico zaradi solzivca. Boco so zaradi incidenta izključili iz tekmovanja, River Plate pa je napredoval v četrtfinale, čaka ga dvoboj z brazilskim Cruzeirom.

Adrian Napolitano je priznal dejanje, a dodal, da ni nikogar želel poškodovati. Boji se povračilnih ukrepov, saj je zaradi njegovega početja Boco doletela precejšnja kazen. "Strah me je. Imam družino in vsi so prestrašeni. Ko sem videl, kaj se je zgodilo, sem želel umreti. Nisem nameraval, da bi bilo tako. Nisem si mislil, da so prisotne kamere. Nisem mislil, da bo vse šlo tako daleč," je argentinskim medijem razlagal Napolitano, ki so ga kamere pred drugim polčasom ujele, kako je v tunelu s sprejem napadel nogometaše.

Po poročanju zdravniške ekipe River Plateja so igralci potrebovali kar nekaj dni, da so si opomogli od napada.

Boca se je morala sprijazniti s kaznijo v višini 200 tisoč ameriških dolarjev, štiri naslednje tekme pod okriljem Južnoameriške nogometne zveze pa bo morala odigrati pred praznimi tribunami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.