Šport
31 ogledov

"Želeli smo ugoden izid, uspelo nam je"

Ante Šimundža Simon Maljevac
Mariborski trener Ante Šimundža je bil zadovoljen z remijem na prvi tekmi s Celticom. Zadovoljstvo je ob neodločenem izidu občutil tudi trener Škotov.

"Želeli smo si iztržiti ugoden izid in to nam je uspelo. V prvem polčasu so bili gostje bolj konkretni, v drugem delu srečanja pa smo igrali bistveno boljše in bili smo zelo nevarni za gol. Na našo nesrečo so gostje hitro zadeli, mi pa smo bili preprosto premalo odločni v uvodnih minutah. Napadalci so opravili ogromno dela in bili nevarni za gol, vendar je bil tudi njihov vratar vedno na mestu. Rezultat 1:1 daje rahlo prednost Celticu. Morali bomo zadeti tudi v gosteh, kar bi si želeli v vsakem primeru, saj smo ekipa, ki vedno išče zadetek. Gostje imajo kar nekaj zelo visokih igralcev in v prekinitvah smo bili v težavah. Vemo, da je to njihova velika prednost in na to se bo potrebno še boljše pripraviti pred povratno tekmo," je po dvoboju v Ljudskem vrtu dejal prvi mož na klopi Maribora Ante Šimundža.

Vijoličasti so v preteklosti v evropskih pokalih že izločili dva škotska tekmeca, Glasgow Rangers in Hibernian, pot v Ligo prvakov pa je po prvi tekmi zadnjega predkola s Celticom postala nekoliko težja. Še bolj kot domačim je remi namreč ustrezal Škotom, ti pa so v zadnjih minutah z rahlim zavlačevanjem to pokazali tudi na zelenici.    

Ronny Deila | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
"S predstavo mojega moštva sem zelo zadovoljen. Dobro smo se pripravili, ustvarjali smo si priložnosti in na igrišču izgledali kot ekipa. Iztržili smo ugoden rezultat, vendar nas čaka še povratna tekma, ki ne bo lahka. Bile so nekatere sporne situacije v kazenskem prostoru, a so sodniki opravili dobro delo. Maribor je dokazal, da gre za zelo dobro ekipo. So zelo kompaktni in nevarni v hitrih protinapadih. Zato smo morali biti zelo organizirani in disciplinirani, tako pa moramo odigrati tudi na povratni tekmi,
" je po tekmi dejal trener Celtica Ronny Deila.
 
Norvežan meni, da imajo slovenski prvaki še vedno možnosti za napredovanje: "Maribor bo s svojim slogom igre zagotovo nevaren tudi v gosteh, naša prednost pa bo zagotovo domači stadion. Konec koncev sta obe moštvi lahko zadovoljni z nocojšnjim izzidom, mi pa verjamemo, da se lahko uvrstimo v skupinski del Lige prvakov."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.