Vizita za živali > Novice
26 ogledov

Želeli so jo utopiti v gnojni jami

Nikita Lajka
Mucka Nikita je prestala veliko gorja. Zdaj si resnično zasluži topel dom in odgovorne skrbnike.

“Nikito je kot dudarko rešila mimoidoča gospa, ko se je z zadnjimi močmi borila za življenje v gnojni jami, kamor jo je nekdo odvrgel,” nam je pojasnila Melita iz Društva za zaščito in pomoč živalim v stiski Lajka. V jamo, kamor so odlagali hlevski gnoj in kjer je bila tudi gnojnica, je nekdo odvrgel mucko, da bi se utopila. “Eden izmed klasičnih načinov, kako se znebiti neželenih legel. Namesto, da bi mačke sterilizirali oziroma kastrirali, je ljudem očitno še vedno lažje najmanj dvakrat na leto pobijati mladiče,” je ogorčena Melita.

Tedaj še mala Nikita je prvič ušla smrti, v društvu Lajka so jo oskrbeli in oddali v nov dom. Žal se v novem domu ni izšlo, kot bi si v društvu želeli. Zaradi spremenjenih razmer, so jim Nikito vrnili, a v izjemno slabem stanju.

Ponoči je jokala 

“Že takoj po vrnitvi je začasna skrbnica opazila, da se muca čudno obnaša, ponoči je jokala. Mislili smo, da je to zaradi stresa ob menjavi okolja. Ker nas je zelo skrbelo, smo jo peljali k veterinarju,” nam je pojasnila Melita. Žal se je izkazalo, da ima resne zdravstvene težave, da je popolnoma dehidrirana, zato so ji lahko komaj vzeli vzorec krvi, črevesje ni funkcioniralo: “Bila je tri dni v hospitalu v veterinarski ambulanti Buba, kjer so naredili vse, da jo rešijo, Nikita pa je tudi prava borka.” 

Nikita ima zdaj dve leti in pol, je zdrava sterilizirana mucka, ki je željna crkljanja. Po Melitinem opisu dobro shaja z drugimi mucki in z mirnimi kužki.

“Zelo obžalujemo prvo oddajo, ampak ljudem ne moreš videti v srce in se včasih narobe odločiš. Pomembno pa je, da smo napako odkrili in popravili. Odrasle muce je bistveno težje oddati kot mladiče, zato je vsaka pomoč, da jih vidi čim več ljudi, dobrodošla,” je zkaljučila Melita.

Če bi želeli Nikiti nuditi popoln dom, kjer bo deležna ljubezni in crkljanja, pokličite v društvo na 041 446 085 ali jim pišite na lajkadrustvo@gmail.com. Nikiti lahko pomagate tudi z deljenjem njene zgodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.