Slovenija
379 ogledov

Zeleni gaj: Povprečna cena kvadratnega metra 1.905 evrov

zeleni gaj Anže Petkovšek
Cene za stanovanja v soseski Zeleni gaj na Brdu se gibljejo med 1.665 in 2.236 evrov. Zanimanje za stanovanja je veliko.

Zadnji razpis Stanovanjskega sklada RS za prodajo 85 stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu je zainteresirane kupce neprijetno presenetil, ker je prišlo do podražitve cen stanovanj. 

Na vprašanje, kaj je botrovalo dvigu, so nam na stanovanjskem skladu odgovorili: "Cena stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu je določena za vsako stanovanje posebej na podlagi investicijske – stroškovne vrednosti izgradnje večstanovanjskih objektov. Končna cena stanovanj upošteva vrsto in površino posameznih delov stanovanj, specificiranih v komercialnih skicah, ter hkrati tudi lego in velikost stanovanja. Cene stanovanj na m2 površine stanovanja z upoštevano kvadraturo pripadajoče shrambe, izhajajoče iz komercialne skice (brez upoštevanja parkirnih mest) znašajo od 1.665 EUR do 2.236 EUR.  Povprečna cena kvadratnega metra znaša 1.905 EUR z upoštevanim 9,5 % DDV-jem".

Zanimalo nas je, koliko so se v povprečju dvignile cene, a jasnega odgovora nismo dobili. Povedali so le, da so pri končnih prodajnih cenah upoštevali "določene funkcionalne lastnosti in lego stanovanj, kar se odraža na nekoliko višjih cenah pri bolje pozicioniranih stanovanjih". Ob tem so dodali, da so "stanovanja na voljo tudi po nižji ceni, če primerjamo s prodajnimi cenami stanovanj iz predhodne prodaje". Na stanovanjskem skladu pristavljajo, da je zanimanje za nakup stanovanj v soseski Zeleni gaj veliko. 

Na dvig cen nas je opozoril bralec, ki se zanima za nakup stanovanja v omenjeni soseski. Na prejšnjem razpisu "je bila cena za kvadratni meter v povprečju med 1700 in 2000 evri, kar pomeni, da bi za trisobno stanovanje v velikosti 75 kvadratnih metrov odštel 150.000 evrov," je dejal bralec. Glede na podatke s tokratnega razpisa pa bi za enako veliko stanovanje moral plačati okoli 35.000 evrov več. 

Komentarjev 1
  • wolf.ata 16:25 05.februar 2017.

    že nekaj mesecev nazaj sem bral članek o naselju Zeleni gaj na Brdu,sedaj berem članek na Svet 24,ko se navadni občan Matej in njegova mlada družina poteguje za stanovanje,da reši svoj stan.problem,dodelijo 3-4 sobna stanovanja posameznikom-elita,ki ta stanovanja odajajo v ...prikaži večv najem s tem,da so bila mišljena za mlade družine,ja,ja,maf...,se ve,