Šport
25 ogledov

Železarji do nove zmage v Tivoliju

hokej olimpija jesenice
1/15
Saša Despot
V finalu državnega prvenstva z 2:1 v zmagah vodijo Jeseničani. Ti so še drugič v Ljubljani premagali Olimpijo, tokrat je bilo 4:1 za železarje.

Jeseniški hokejisti so v prvi tretjini tretje finalne tekme povsem nadigrali domače igralce, ob razmerju strelov 10:3 pa so po prvih 20 minutah povsem zasluženo vodili z 2:0. V polno sta zadela Sašo Rajsar in Aleš Remar, še večjo prednost železarjev pa je z nekaj obrambami preprečil vratar Miika Wiikman.

Tudi drugo tretjino so bolje odprli gostje in zamudili še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. Domači hokejisti, ki po koncu lige Ebel kar nekaj časa niso trenirali zaradi neizplačanih obveznosti, so v drugem delu imeli dvakrat tudi igralca več na ledu, a številčne prednosti niso znali izkoristiti.

Takoj na začetku tretje tretjine pa je Ljubljančane v igro z zadetkom vrnil Tom Zanoški, izjemno priložnost za izenačenje pa je ob novi igri z igralcem več zamudil Anže Ropret. Zmaji so pritiskali, a so se gostje uspešno branili tudi po zaslugi vratarja Aleksisa Ahlqvista, po izgubljenem ploščku Ljubljančanov pa je v 57. minuti domačim branilcem pobegnil kapetan Miha Brus in še v tretje premagal Wiikmana. Ljubljanski hokejisti so nato "zablesteli" z grobostjo, v zadnjih sekundah tekme pa je ob prednosti dveh mož več na ledu še enkrat zadel Remar.

"Začeli smo v skladu z dogovorom in si v prvi tretjini priigrali prednost. Mogoče nas je malce presekal prejeti zadetek, a smo se hitro zbrali in v zadnjih minutah ohranili mirnost. Sicer smo naredili nekaj napak, vendar so Ljubljančani kaznovali le eno," je po tekmi dejal Brus.

"V prvi tretjini fantje niso prikazali pravega odnosa. Nadaljevanje je bilo bistveno boljše, a do preobrata nismo prišli. Še vedno verjamem, da lahko osvojimo naslov. Vsi upamo na zmago v sredo in s tem na peto tekmo v Tivoliju. Jeseničani so čvrst tekmec, zato bomo morali biti na naslednji tekmi zbrani vseh šestdeset minut," pa je povedal trener Olimpije Fabien Dahlem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.