Šport
21 ogledov

Želi se posloviti z naslovom

union olimpija siena jagodnik Boštjan Tacol
Nekdanji slovenski reprezentant Goran Jagodnik je tik pred podpisom sodelovanja z Unionom Olimpijo. Košarkar, ki bo maja dopolnil 41 let, želi osvojiti svoj prvi slovenski državni naslov.

Kako potekajo pogovori z Union Olimpijo?
Pogovarjamo se odkar je prišel za trenerja Memi Bečirović, vse gre proti koncu, več ali manj je dogovorjeno, zdaj čakam na dokončni odgovor Olimpije. Ni še stoodstotno, lahko pa se zgodi, da bom že kmalu na treningu. 

So bili kontakti že kdaj prej?
Po koncu minule sezone sva se pogovarjala tudi z Alešom Pipanom, a ni prišlo do dogovora. Takrat so se odločili za mlajše igralce. Zdaj je interes obojestranski. Vprašanje je le, če se bo to zgodilo danes, jutri ali pojutrišnjem. Več ali manj je vse zmenjeno. 

Ste se kaj pogovarjali o vaši vlogi v ekipi?
Niti ne. V bistvu vsi vemo, kaj lahko dam in kaj ne morem. Verjetno bom pripeljan, če se bo to zgodilo, predvsem zaradi izkušenj. Da prenesem izkušnje na mlajše igralce. Ti morda po posameznih zmagah že mislijo, da so najboljši. To je bil problem Olimpije. Po vrhunskih predstavah so sledile tekme za pozabo. Treba je najti neko ravnovesje med mlajšimi in starejšimi košarkarji. Sam imam veliko izkušenj, v trenutkih, ko se bo morda tekma lomila, bom tam, da pomagam. 

Je vaš cilj osvojiti naslov?
Seveda, želim si vsaj enkrat osvojiti naslov, do zdaj ga še nimam. Kar se tiče tekmovalnosti, smo takoj našli skupni jezik. 

Si vas lahko privoščijo?
(smeh) Jaz pa res nisem drag. Finančna plat dogovora je najmanj pomembna, v Olimpijo se ne bi vrnil zaradi denarja. Tudi oni mi ne morejo ponuditi veliko, zanima me le možnost boja za naslov in da bi na lep način sklenil kariero. Finance so v drugem planu. 

Kako dolgo še nameravate vztrajati na parketu?
Pred kratkim sem dejal, da je to moja zadnja sezona. Za tem stojim, zaenkrat bom igral le še to sezono, potem bo verjetno res konec. Najlepše bi bilo vse skupaj končati z lovoriko državnega prvaka in nato oditi ter se posvetiti drugim rečem. Slovensko ligo bi še lahko igral, fizično bi se lahko še kosal z ostalimi igralci. A enkrat napoči čas za slovo. Če bo prišlo do dogovora z Olimpijo in če bomo nato osvojili naslov, je to to. 

Kakšni so načrti po karieri?
Ostal bi v košarki, to je želja skoraj vsakega košarkarja. To počnemo že 20 ali več let. Vprašanje je le v kakšni vlogi, kje, zakaj … Najlažje je biti igralec, tvoje delo je le igranje, šele potem se vprašaš, kako naprej. Nekaj sem že razmišljal v tej smeri. Naredil sem nekaj izpitov za trenerja, to še nisem dokončal. Skupaj z Ivico Jurkovićem, to zadevo vodi bolj on, imava neko menadžersko agencijo, imava nekaj mladih igralcev. Tu nekje se vidim. Ali eno, ali drugo. Bomo videli, kje se bom bolje znašel. Nekaj časa še je.

Komentarjev 1
  • Avatar krojac
    krojac 16:14 03.marec 2015.

    Za osvojitev državnega naslova ni izbral pravo klub.Priporočam mu da se preseli v Krko.Ko bo Olimpija prvak ji bo štel že več kot petdeset let.