Šport > Nogomet
74 ogledov

Filipović: Za navijače vedno žabar

Filipović Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče zeleni Jan Krstovski
Nekdanji vezist Maribora je razkril, da je imel v Ljudskem vrtu težave z delom navijačev.

Vezist Željko Filipović je pred nekaj dnevi dokončno zapustil Maribor, za katerega je igral od leta 2010. Ljubljančan se je preselil v belgijski Mechelen, kjer je razkril nekatere razloge za odhod iz štajerske prestolnice.

Filipović je bil v zaključku pretekle sezone, ko so navijači vijoličastih poskrbeli za številne protestne poteze in neljube ekscese, ena glavnih tarč razjarjenih privržencev. Z enim od transparentov so mu sporočili (takrat so namesto priimka izpisali njegovo številko), da ga v bodoče, skupaj s še nekaterimi soigralci, nočejo več v klubu.

"V Mariboru se ne porazdeli pritisk na celotno ekipo. Navijači, tako kot povsod, imajo nekatere svoje ljubljence in nekatere, ki jih marajo malo manj. Jaz sem bil najmanj priljubljen. Kaj hočemo, tako so se odločili. V meni so videli nekoga, ki je kriv za vse slabo. Zdaj sem šel in upam, da bodo na vseh tekmah zmagali in da ne bo več nobenega Filipovića," je v pogovoru za časnik EkipaSN dejal Filipović.

"Večji Štajerec od polovice"

"Za navijače sem bil vedno 'žabar'. Pa sem verjetno večji Štajerec od polovice. Ni pomembno, ne bi se spuščal v polemike. Nisem Štajerec, sem iz Ljubljane, ampak sem vedno dal vse od sebe. Razloga, zakaj me niso sprejeli, ne poznam. Publika je pač publika. Ko si prvi, je vse v redu. Potem ko gre voz dol, morajo najti krivca," je dejal nekdanji vezist Domžal, Olimpije, Kopra in Maribora.

"Za slabe rezultate smo bili krivi mi igralci, ker mi smo na igrišču. Tako da tudi za te najboljše rezultate smo mi najbolj zaslužni. Seveda tudi navijači, vodstvo kluba, športni direktor. Toda največ zaslug gre nam. Kdo je bil na igrišču? Jaz sem bil na igrišču. Pa me lahko marajo ali pa ne, ampak jaz sem bil na igrišču, ko je Maribor šel v Ligo prvakov, jaz sem bil na igrišču, ko je Maribor šel naprej v Ligi Evropa, ko se je uvrstil v Ligo Europa, ko je postal prvak Slovenije," je za Ekipo še povedal Filipović.

 
Komentarjev 5
  • carli55 05:48 29.junij 2016.

    Ja žabar si in to boš tudi ostal !!tolko jajc pa nimaš ,ke rsi žabar ,da bi priznal ,da sio bil vsak dan pijan ko tele in to bi navijači MB morali spoštovat po tvoje.nadaljuj tako naprej boš ...prikaži več po hitrem postopku nazaj v žabariji.

  • Gigiiinjo 21:21 28.junij 2016.

    da pa se o kazinojih v novi gorici niti ne menimo

  • Avatar roksa
    roksa 20:45 28.junij 2016.

    Mislim, če si žabar si žabar..........pohorc nemorš bit .....kapiš........ :))))))))))))))