Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

“Vsaka me je osvajala na drugačen način”

Željko Joksimović Žiga Intihar
Srbski pevec Željko Joksimović ima za svoje oboževalce kar dve presenečenji – izdal je novi album, pripravlja pa tudi koncert, ki bo 17. oktobra v Ljubljani. Postavili smo mu nekaj vprašanj.

Na vašem novem albumu je 14 pesmi. S katero se najbolj poistovetite in zakaj?
V tem pogledu nobena ne izstopa. Vsaka pesem ima svojo zgodbo, ki se tematsko popolnoma razlikuje od druge. Ko sem jih pisal, me je vsaka osvajala na drugačen način. Je pa zanimivo, da bi pesem Nerado skoraj dal Knezu (Nenad Knežević Knez, op. avt.) za nastop na Evroviziji, da sem pesem Olovni vojnik objavil šele sedaj, čeprav sem jo napisal že pred 10 leti, in da za pesem Isto je skoraj ne bi našel besed … Po vsem tem delu je nemogoče, da jih ne bi podoživljal enako.

Ali je lažje napisati ljubezensko pesem, ko si srečno zaljubljen, ali v času, ko si nesrečno zaljubljen?
Isto je, kot bi rekel v eni od svojih pesmi. (smeh) Trik leži v inspiraciji in ne nujno v trenutnem počutju. Zadene te kot strela z jasnega. Če je ne zgrabiš, si izpustil priložnost.


Tudi v Sloveniji veljate za velikega lomilca ženskih src. Koliko ženitnih ponudb ste dobili tekom svoje kariere in koliko ženitnih ponudb je prišlo od Slovenk?
Že dalj časa nisem dobil nobene, a tudi takrat, ko še nisem bil poročen, jih nisem štel ali si skušal zapomniti, kdo jo je izustil in kje. Teh zadev nisem jemal resno. Gre bolj za ljubezen, ki jo oboževalci gojijo do nekoga, ki ga radi poslušajo.

Kaj lahko pričakujemo na vašem koncertu v Sloveniji?
Krasne pesmi in glasbo, dobro energijo in veselje, ki se ga bomo še dolgo spominjali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.