Vizita za živali > Svetovalnica
20 ogledov

Zelo agresivna in neposlušna psička

Agresiven pes Profimedias
Bralka ima osemmesečno psičko, ki neprestano laja, je agresivna in neposlušna. Težavo bi rada rešila z nasveti na daljavo.

Vprašanje: Psička je stara osem mesecev. Je hrvaška ovčarka in je zelo agresivna. Je neposlušna, dela vse po svoje, gospodarja kar napada, poskakuje po njem in grize. To se ne ustavi, čeprav sem ji dala trikrat nagobčnik. Je neprestano napadalna. Ves čas laja in se ne ustavi. Čeprav mi na daljavo pomagajo inštruktorji šol, ni nič bolje. Ne morem ugotoviti, kaj je narobe z njo in to že neprestano nekaj mesecev.

Odgovarja Anita Gosnik, univ.dipl.psih., Puppyland

Pozdravljeni! Pred časom sem vam že odgovarjala v drugi rubriki, že takrat ste govorili o podobnih težavah. Razumem, da ste v stiski, vendar na ta način - preko spraševanja na daljavo in pomoči na daljavo - žal ne boste rešili problema. Čim prej poiščite pomoč - vedenjsko svetovanje v Ljubljani izvaja Sabina Stariha Pipan, v Celju se lahko obrnete name. V vsakem večjem kraju v Sloveniji je tudi kinološko društvo ali pasja šola. Povprašajte tudi svojega vzreditelja, da vam da kontakte. Poiščite konkretno pomoč, ne na daljavo. In to čim prej.

Odgovarja Maja Golob, inštruktorica psov pomočnikov in maintrailinga

Menim, da se na daljavo psa ne da šolati problematičnih psov, začetnikov in niti prevzgajat. Treba je obiskati inštruktorja osebno ter narediti treninge z njim ter psom. Treba je videt psa v živo, njegov karakter ter vajin odnos. Tega pa ni možno na daljavo.