Zdravje > Fitnes
146 ogledov

Zelo primeren, če želite shujšati

regratova solata Fitolia
Regrat je v naravni medicini prisoten že stoletja. Njegovi številni zdravilni učinki vas bodo presenetili. Poleg tega pa je izvrstna hrana, če želite izgubiti odvečne kilograme.

Pol skodelice regrata vsebuje več kalcija kot kozarec mleka in več železa kot špinača. Ena skodelica regrata vsebuje 19 miligramov vitamina C in ima več vitamina A kot korenje. Poleg tega pa je tudi bogat vir vitamina K, 55 miligramov regratovih listov namreč vsebuje petkratnik potrebne dnevne vrednosti tega vitamina. 

Daje nam občutek sitosti

Ta travniška rastlina je tudi vir številnih pomembnih mineralov, kot so kalij, magnezij in folna kislina. Richard Mabey priznani avtor knjig s področja zelišč in naravne medicine, je v svojem delu The New Age Herbalist zapisal, da so regratovi listi odličen vir vlaknin, ki pomagajo pri zaprtju. Visoka vsebnost vlaknin pa daje tudi občutek sitosti, zaradi česar je to odlična hrana, če želite zmanjšati vnos kalorij in izgubiti odvečne kilograme. Pomaga pa tudi pri stabilizaciji ravni krvnega sladkorja, zato ga strokovnjaki svetujejo diabetikom.

Regrat vsebuje tudi veliko antioksidantov in, ker je diuretik, pomaga telo očistiti strupov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.