Šport > Nogomet
16 ogledov

"Zelo sem ponosen in srečen"

Martin Ødegaard EPA
Norveški najstnik Martin Ødegaard je s 16 leti in 156 dnevi zaigral kot najmlajši nogometaš v klubski zgodovini Reala, ko je ob zmagi nad Getafejem zamenjal še enega rekorderja Cristiana Ronalda.

Real Madrid je skušal z zmago nad Getafejem (7:3) in debijem mladega Martina Ødegaarda vsaj malce polepšati konec sezone, navijači, ki so v soboto prišli na Santiago Bernabéu, pa so imeli kaj videti.

Po hat-tricku Cristiana Ronalda že v prvem polčasu, Portugalec je znova podrl svoj rekord po številu golov (61) za eno sezono, je mladi talent Ødegaard dobil težko pričakovano priložnost v prvi ekipi, prvič po tem, ko je pozimi v odmevnem prestopu prišel v Madrid iz Strømsgodseta.

Norvežan se je pred meseci vpisal že v zgodovino svoje reprezentance, v vrstah katere je debitiral kot najmlajši nogometaš v zgodovini, nato pa kot najmlajši v zgodovini kvalifikacij zaigral tudi na svoji prvi uradni tekmi. Ødegaard je dobre pol ure pred koncem tekme zamenjal Ronalda in stopil na zelenico s 16 leti in 156 dnevi starosti, s čimer je presegel rekord Sebastiána Losade, ki je leta 1984 za kraljevi klub zaigral s 17 leti in šestimi dnevi.

"Bil sem malce nervozen zaradi igranja pred takšnim številom ljudi. Toda skušal sem uživati v trenutku. To je poseben dan. Zelo sem ponosen in srečen," je po ognjenem krstu dejal Ødegaard in dodal: "Res sem se imel dobro v svoji prvi sezoni pri Real Madridu in tudi počutil sem se zelo dobro."

Ødegaard je po januarski odločitvi, da bo med ponudbami vseh največjih klubov izbral Realovo, vstopil v njegovo B-ekipo, kjer je imel pod taktirko Zinedina Zidana kar nekaj težav tudi zaradi nediscipline in zavidanja, ki ga je med njegovimi novimi soigralci povzročil njegov zvezdniški tretma.

Norvežan je v borbi za povratek B-ekipe Castille v drugo ligo zabil en gol, v soboto pa je torej v sicer turobnem tednu za Real, ki je ostal brez državnega naslova na račun tekmice Barcelone, uspel vknjižiti prvega na verjetno dolgem seznamu nastopov v belem dresu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.