Šport
14 ogledov

Bedene izločil nekdanjo številko tri

grega žemlja EPA
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, ki je sicer izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na turnirju ATP v Düsseldorfu, nato pa se na turnir prebil kot srečni poraženec, je odlično odigral dvoboj 1. kroga. Po slabih dveh urah igre je namreč Bedene s 3:6, 6:4 in 6:3 izločil osmega nosilca, izkušenega Rusa Nikolaja Davidenka. Naprej tudi Grega Žemlja.

Triindvajsetletni Aljaž Bedene, ki v karieri še nima nobene zmage na turnirjih ATP, je proti 31-letnemu ruskemu tekmecu Nikolaju Davidenku, ki je v karieri zbral že 21 naslovov, izgubil prvi niz, nato pa druga dva gladko dobil.

V 2. krogu bo lopar prekrižal s 27-letnim domačinom Tobiasom Kamkejem, 77. igralcem z lestvice ATP.

''Ponavadi dobro serviram in danes me je to ponovno rešilo. Zadovoljen sem. Ne samo s servisom, ampak s celotno igro,'' je povedal slovenski tenisač.

Zdaj navdušuje s pravim loparjem

Bedene je svojo teniško kariero začel pri sedmih letih, ko sta skupaj z bratom trenirala na domačem dvorišču, in to s plastičnimi loparji.

''Res je. Imam brata dvojčka. Začela sva igrati na dvorišču. Bilo je zabavno in zdaj sem tukaj... s pravim loparjem,'' je v šali dodal Bedene. V drugem kolu ga čaka obračun s Kamkejem. ''Dobro ga poznam in upam, da bom prikazal enako predstavo. Bomo videli. Upam na najboljše,'' je zaključil 23-letnik.

Bedene se je na turnir v Düsseldorfu uvrstil kot ''lucky loser'' (''srečni poraženec''), saj je v tretjem kolu kvalifikacij izgubil proti Evgeniju Korolevu. Po odpovedi Dmitrija Tursunova pa je svoje mestu v žrebu našel tudi "Benki".

Naprej tudi Žemlja

Že pred Bedenetom je bil v Nemčiji uspešen tudi najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja, ki je v ponedeljek na računalniški lestvici ATP z 49. mestom dosegel rekordno uvrstitev za Slovenijo.

V 1. krogu turnirja z nagradnim skladom 410.200 evrov je po uri ter 47 minutah igre v treh nizih s 5:7, 6:0 in 6:2 premagal Belgijca Davida Goffina. Žemlja se bo v 2. krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med sedmim nosilcem Srbom Viktorjem Troickim in Američanom Michaelom Russellom.

"V zadnjih nekaj dvobojih igram res čudno. Od začetka tekme nisem bil povsem osredotočen na svojo igro," je po zmagi v 1. krogu dejal Žemlja, ki je rešil 13 od skupno 15 "break-točk" tekmeca. "Tako jaz kot Goffin sva se precej 'mučila' z nekaterimi udarci. Ko mi je uspelo nekaj 'winnerjev', sem postal bolj samozavesten in tudi zaigral sem bolje," je še dodal Kranjčan, ki se bo v drugem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med sedmim nosilcem Srbom Viktorjem Troickim in Američanom Michaelom Russellom.

ATP Düsseldorf (410.200 €), prvi krog:

Grega Žemlja (Slo) : David Goffin (Bel) 5:7, 6:0, 6:2;
Aljaž Bedene (Slo)
: Nikolaj Davidenko (Rus/8) 3:6, 6:4, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.