Šport
118 ogledov

Žemlja v finalu Portoroža

grega žemlja EPA
Grega Žemlja bo v soboto ob 20. uri v finalu turnirja Tilia Slovenia Open v Portorožu naskakoval sedmi naslov na turnirjih challenger. Njegov tekmec bo šesti nosilec Italijan Luca Vanni.

Osemindvajsetletni Žirovničan je tudi v polfinalu prikazal odlično igro. Rusa Aleksandra Kudrjavceva je premagal po uri in enajstih minutah igre s 6:4 in 6:2.

"Bil je to moj četrti nastop v štirih dneh in vsak je bil drugačen. Tokrat nepredvidljiv, saj je Kudrjavcev znan po tem, da lahko igra izjemno dobro ali pa povsem odpove. Bil sem boljši in zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo v finale," je uvodoma dejal Grega Žemlja.

Navdušen je bil tudi nad publiko, ki je skoraj povsem napolnila tribune teniškega centra v Portorožu. "Tu je res užitek igrati in zmagovati. Vzdušje na stadionu je odlično, med gledalci je veliko prijateljev, znancev, sorodnikov, družine, zato se moram tudi v soboto potruditi, da jih ne razočaram," pravi pred turnirjem 290. igralec na svetu.

Za Žemljo je uvrstitev v finale največji uspeh v zadnjih dveh letih. Julija 2013 je osvojil svoj zadnji challenger prav tu v Portorožu, se naslednji teden prebil do rekordnega 43. mesta na svetu, nato pa v naslednjem letu in pol zaradi bolezni zdrsnil na 890. mesto. Z nastopom v finalu bo Žemlja dobil najmanj 48 točk, ki ga bodo na novi razpredelnice ATP popeljale do približno 230. mesta. Če zmaga, pa zelo blizu 200.

V prvem polfinalu je Luca Vanni, 141. igralec na svetu, premagal Slovaka Norberta Gombosa s 5:7, 6:4, in 6:3. S tekmecem v finalu se Žemlja doslej še ni srečal. "Spoznala sva se ta teden v slačilnici, saj imava iste težave - hudo obrabo obuval. Zaradi zahtevne podlage, na kateri igramo, jih uničiva v treh dneh," je dodal Žemlja.

Na challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov je bil danes že odigran finale med dvojicami. Francoz Fabrice Martin in Indijec Purav Raja sta premagala prva nosilca Belorusa Aliaksandra Burija in Šveda Andreasa Siljeströma s 7:6, 4:6 in 18:16.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.